Mint honlapunkon is beszámoltunk róla, a június 24-i, Rózsahegy elleni Slovnaft Cup-elődöntőn súlyos sérülést szenvedett a Dunaszerdahely középpályása, Vida Máté.

A magyar válogatott játékos azóta már túl van az operáción, sőt néhány napja már a kórházi ágyat is elhagyhatta.

– A DAC-nál belegyeztek, hogy az végezze el az operációt, akiben a legjobban megbízom. Így múlt kedden Majzik Ernő doktor úr operált Siófokon. Nem lépett fel semmilyen komplikáció. A patellából pótolták a keresztszalagot, és két titán csavarral rögzítették – nyilatkozta a DAC honlapjának Vida Máté. – Pénteken hazaengedtek, azóta Győrben vagyok. Két-három hétig önállóan kell végeznem az előírt munkát, azt követően kezdhetem a gyógytornat. A térdem rögzítve van, nagyon odafigyelek mindenre.

A negyedik héten már elhagyhatom a mankót is. Őszinte leszek, nem egyszerű a helyzet, de legalább már a fájdalmas részen nagyjából túl vagyok. Mindent megteszek, hogy megerősödve térjek vissza.

A középpályás csapata előző két mérkőzéséről is beszélt.

– Mindkettő meccs tetszett, főleg a Slovan elleni, mert ott egy komoly játékerőt képviselő gárda ellen nagyon jól játszott a csapat. A Zsolna ellen hoztuk a kötelezőt, de azon a meccsen is tetszetős volt a játék. Látszik Storck mester munkája. Bízom benne, hogy meglesz a második hely – fogalmazott Vida.