A Slovnaft Cup-ból való kiesés nem az egyetlen veszteség, amit tegnap Rózsahegyen elszenvedett a DAC: a csapat több hónapra elvesztette az egyik kulcsemberét – írja a dac1904.sk. Vida Máté az első félidő vége előtt néhány perccel maradt lent a földön.

„Balszerencsés mozdulat volt, senki még csak hozzám sem ért. Egyszerűen ez egy olyan szituáció volt, amelynek nem kellett volna így végződnie. Sajnos mégis megtörtént és hosszú kihagyás vár rám”

– tért vissza gondolatban Liptóra a 24 éves középpályás a klubhonlapnak.

A hatszoros magyar válogatott játékost csütörtökön reggel megröntgenezték, ahol kiderült, hogy a csontok épek. Ezt követően mágneses rezonanciás kivizsgálást abszolvált, amely a jobb térdében az LCA, tehát a külső keresztszalag teljes szakadását mutatta ki. Vidára műtét vár és a felépülés várható időtartama legalább fél év.

„Ez az első súlyosabb sérülésem, sőt azt mondanám, hogy ez pályafutásom legelső sérülése, ha nem számítom bele az egy-kéthetes kihagyásaimat. Egy sérülés sosem jön jókor, de most kimondottan rossz időben ütött be. Úgy érzem, hogy Storck úr irányításával nagy dolgokat érhet el a csapat és személy szerint nekem is ül ez a stílus. Sajnos legközelebb ezt már csak tavasszal próbálhatom ki” – tette hozzá szomorúan Vida.