A Paks elleni márciusi bajnokin léphetett pályára legutóbb a Budapest Honvéd színeiben Banó-Szabó Bence, aki a Kisvárdával vívott mérkőzés hetében sérült meg, az egyik edzésen, egy ártalmatlan szituációban, a leérkezés után hátrabicsaklott a lába, a vizsgálatok pedig megállapították: az utánpótlás-válogatott középpályás keretszalag-szakadást szenvedett.

A 20 esztendős játékost március közepén műtötték volna meg, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt a beavatkozást is el kellett halasztani, s végül szerda délelőtt Székesfehérváron operálta meg Dr. Abkarovits Géza – írja a honvedfc.hu.

Sikeres volt a műtét – mondta a klubnhonlapnak Banó-Szabó. – Egyelőre azért még komoly fájdalmaim vannak, kapok fájdalomcsillapítót, az első két nap fájdalmasabb, ez normális ilyenkor. Korábban reggel volt a műtét, aztán visszatoltak a szobámba, pihentem, illetve a családtagjaimmal, szeretteimmel beszéltem. A koronavírus miatt nem fogadhatok látogatókat, de a barátnőm eljött Székesfehérvárra, és küldött be nekem egy kis csomagot, nagyon jólesett.

A műtét elhalasztása miatt a januárban a klubbal szerződést hosszabbító Banó-Szabó Hajdu Attila gyógytornász segítségével előre dolgozott, igyekeztek minél jobban megerősíteni a térd körüli izmokat, ami segíthet abban, hogy a beavatkozást követően gyorsabb legyen a rehabilitáció.

Ha minden igaz, akkor hétvégén mehetek haza, és utána szépen lassan, fokozatosan jöhet a rehabilitáció. Pozitívan látom a helyzetet, örülök, hogy túlvagyok a műtéten. Figyelem majd a meccseinket, nagyon szurkolok a srácoknak, remélem, a Magyar Kupában és a bajnokságban is jól teljesítünk majd! – tette hozzá a fiatal középpályás, akire az előrejelzések szerint nagyjából féléves kihagyás vár majd.