Ahogy arról már beszámoltunk, Salzburgban gyógyul tovább az RB Leipzig magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a combközelítő izmával akadt a vártnál súlyosabb gondja. Korábbi németországi sajtóhírek szerint felmerült, hogy Szoboszlai márciusig egyáltalán nem játszhat majd makacsnak tűnő problémája miatt, a helyzeten pedig egy hasonló sérülésekre specializálódott szakember, Franz Leberbauer segítségével próbál megoldást találni a magyar játékos és új klubja.

Mint a klub ügyeiben rendre jól értesült rblive.de írja, sajnos valóban úgy tűnik, márciusig nem futballozhat a magyar válogatottban már meghatározó szerepet betöltő középpályás.

Eredetileg február elején tért volna vissza Lipcsébe a 20 éves játékos, hogy ott folytassa, illetve fejezze be felépülését, de ez a portál szerint már áttolódott február közepére – ahogy írják, ezt az információt a Bundesliga-csapat részéről is megerősítették. Így viszont a magyar légiós a vártnál picit később csatlakozhat csak a közös edzésekhez új klubjánál, emiatt pedig

legkorábban is csak március elejére kerülhet olyan állapotba, hogy bevethető legyen.

Ez nem csak a Lipcse, de a válogatott szempontjából is aggasztó hír lehet, hiszen Szoboszlaival minden bizonnyal komolyan számolna Marco Rossi szövetségi kapitány is a Lengyelország (március 25. – a lengyelek kispadján már Paulo Sousával) és San Marino (március 28.) elleni világbajnoki selejtezőn is, így viszont kérdéses, mennyire tud majd játékba lendülni minden idők legdrágább magyar játékosa.