Hosszú hetek után pénteken visszautazott Lipcsébe Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott középpályása. A 20 éves játékos szeméremcsont-gyulladással bajlódott, amit egy Európa-szerte elismert szakember, Franz Leberbauer segítségével kezeltetett Salzburgban, miután a bemutatkozó sajtótájékoztatója után visszaküldték Ausztriába.

A napokban a Lipcse tavaszi Bajnokok Ligája-keretébe benevezett játékos állapota javult, azonban az edzője, Julian Nagelsmann nem tudott pontos időpontot mondani arra, mikor edzhet újra a társakkal az új csapatánál.

Szinte majdnem tünetmentes, de minden bizonnyal még egy kis időre, hogy visszatérjen a normál ritmushoz – idézte Nagelsmann szavait a sportbuzzer.de.

A legutóbbi sajtóhírek szerint a magyar légiós a vártnál picit később csatlakozhat csak a közös edzésekhez új klubjánál, emiatt pedig legkorábban is csak március elejére kerülhet olyan állapotban, hogy bevethető legyen. Ez nem csak a Lipcse, de a Marco Rossi által irányított magyar válogatott szempontjából is aggasztó lehet, hiszen Szoboszlaival minden bizonnyal számolna a magyar szövetségi kapitány a március 25-i Lengyelország és a három nappal későbbi, március 28-i San Marino elleni vb-selejtezőn.

A lehető leghamarabb szeretnék visszatérni, mielőbb meggyógyulni. A cél, hogy minél előbb elkezdhessem újra az edzéseket, hogy ne csak 80-90 százalékot tudjak nyújtani a pályán, hanem 110 százalékot – fogalmazott korábban Szoboszlai, aki a téli átigazolási időszakban Bundesliga-rekordot jelentő, 20 millió euróért (7,2 milliárd forint) igazolt a Salzburgtól a Leipzighez, ahol január elején derült ki, hetek óta fájdalomcsillapítóval játszott már az ősz folyamán.

Egy hónapra lát előre a vidéki fellegvár első embere: “Ha kell, akkor én gépelek, tárgyalok vagy fénymásolok” – interjú