Embert próbáló időszakon ment keresztül az előző idényt a Puskás Akadémiától a horvát élvonalbeli Eszéknél kölcsönben töltő nigériai támadó, Ezekiel Henty. A 26 éves csatár a tavasz folyamán visszatérő hasi fájdalmakkal küszködött, az akkori beszámolók és sajat bevallása szerint elkerülhetetlenné vált számára, hogy a mögöttünk hagyott idény végén kés alá feküdjön.

Úgy tűnik, sikeres volt a beavatkozás, mivel a játékos a közösségi oldalán számolt be a követőinek az állapotáról. Hozzátette: hálás Istennek is.

Köszönöm Istennek, hogy erőt adott nekem az elmúlt időszakban és teljesen felépülhettem! – írta az instagram-oldalán lévő bejegyzésben.

Henty kálváriája tavaly szeptemberben kezdődött, miután a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Hajduk Split elleni bajnokin nem lehetett ott a pályán a társakkal, több edzést is kihagyott. Krónikusan gyulladt volt a hasfala, a fájdalmak fokozódtak a hasizmában, ezért a tréningeken, meccseken csak beinjekciózva tudott pályára lépni. Ősszel az NK Lokomotiva ellen egy félidőt tudott vállalni, a HNK Rijeka ellen már nem volt a keretben. Az őszi idény végéhez közeledve az Osijek hátraalévő kilenc bajnokiján ismételten kimaradt a keretből.

A Transfermarkt szerint a kölcsönszerződése lejártával a Puskás Akadémiához visszatérő rutinos labdarúgó az elmúlt időszak nehézségeiről az egyik bosnyák portálnak nyilatkozott.

Krónikus csont -, és kismedencei-gyulladásom van. Biztos vagyok benne, ez nagyon komoly probléma. Nem szeretnék túl sokáig a pályán kívül lenni. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni a csapatnak. Megpróbáltam játszani, de nagy fájdalmaim voltak. Nem tudtam futni, mert a fájdalmaim egyre erősebbé váltak. Öt hónapig kellett szednem a fájdalomcsillapítókat, de nem igazán segítettek – mondta korábban a bosnyák republika.eu-nak.

Henty az előző kiírásban 22 tétmeccsen lépett pályára, négy gólt rúgott és egy gólpasszt jegyzett az Eszék színeiben.