3-1-re győzött az ETO FC Győr a Nyíregyháza elleni szerdai bajnokin, így továbbra is vezeti a Merkantil Bank NB II tabelláját. A győriek örömét azonban egy nagyon csúnya jelenet és egy súlyos sérülés alaposan elronthatta.

A találkozó 93. percében Gulyás Máté, a Szpari rutinos középpályása azonnali piros lapot kapott, amikor beleszállt a győriek 21 éves támadójába, a labdát épp eltoló Szimcso Viktorba. A fiatal játékost végül a mentőnek kellett elvinnie az ETO Parkból, mivel olyan súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett, hogy 8-12 hónap kihagyás várhat majd rá.

Horror sérülést okozott a Szpari támadója Gulyás a 93.percben. Szimcso egy évre kidőlt.

Gulyás Máté szándéka nehéz félreértelmezni, páros lábbal méterekről szállt bele a győriek támadójába, akit végül mentőnek kellett elvinnie az ETO Stadionból. A WKW ETO FC Győr gólerős támadója olyan súlyos keresztszalag szakadást szenvedett, hogy 8-12 hónap kihagyás vár rá. Érthetetlen és durva szabálytalanság, nincsenek rá szavak.

Közzétette: ETO FC Győr hivatalos oldala – 2019. szeptember 18., szerda

“Érthetetlen és durva szabálytalanság, nincsenek rá szavak” – fogalmaz az ETO Facebook-oldala, amely a videót is közzétette az esetről.

Szimcso alapembernek tekinthető a zöld-fehéreknél, az idei szezonban mind a 9 NB II-es bajnokin a pályán volt (7-szer csereként) és a Nyíregyháza ellen szerzett góljával együtt 3-szor volt eredményes.

“Most ugassatok!”: Így szólt ki a Győrben súlyos sérülést okozó játékos – a botrány részletei

A Nyíregyháza reakciója – Gulyás bocsánatot kért

A Szpari később közleményben jelezte, hogy

Gulyás Máté még aznap este telefonon elnézést kért a súlyosan megsérült Szimcsotól.

Ezek a jelenetek nem a futballpályára valók, ebben egyetértettünk az ETO ügyvezetőjével, akivel ma megbeszéltük a történteket. A két klub között eddig jó volt a kapcsolat, és szeretnénk ha ez a jövőben is így maradna. Mind a játékosokat, mind a vezetőket érik provokáló megjegyzések a találkozókon, de ezekre nem szabad így reagálni. Várjuk a szövetség döntését a kiállítások ügyében, és egyúttal belső vizsgálatot is indítunk a történtek miatt – mondta Kozák Attila, a Nyíregyháza ügyvezetője.