A Mecotec teljes test hidegterápiás készülék jótékony hatásait a francia Nice labdarúgói is megtapasztalhatják. A korábbi Európa- és világbajnok Patrick Vieira csapata ugyanis a megterhelő edzések és mérkőzések után rendszeresen -90 fokban “piheni ki” a fáradalmakat.

A hidegterápia rendkívül hatékony a gyulladáscsökkentésben, a fájdalomterápiában, vagy mozgásszervi rehabilitációban. A sportolók igazi “adrenalinbombáról” és hatalmas endorfin-felszabadulásáról számolnak be rögtön azután, hogy kijönnek a kriokamrából. Professzionális sportolók esetében a hidegterápia szinte alapkövetelmény minden egyes, nagy erőfeszítést igénylő fizikai megterhelés után, mivel ez a terápia biztosít lehetőséget az izomfáradság okozta izomfájdalom megelőzésére.

Ezen túlmenően, a fizikai megterhelés előtt történő teljes test hidegterápiás kezelés lehetőséget nyújt a rövid távú teljesítményfokozásra – tulajdonképpen, egy „teljesen legális és természetes dopping” a szervezet számára.

A Mecotec teljes test hidegterápiás készülék – amelyet a friss BL-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata is használ – magyarországi forgalmazója az Endo Plus Service Kft.