A címvédő Győri Audi ETO KC sorozatban harmadszor végzett az élen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a vasárnapi fináléban volt edzője, a spanyol Ambros Martín vezette orosz Rosztov-Don ellen, drámai hajrát követően diadalmaskodott.

Az első félidő remek hajrájának köszönhetően négy gólos előnnyel mehetett a szünetre az ETO, de a végjáték igen izgalmas lett. Bő fél perccel a vége előtt egy gólra feljött az orosz együttes, de Grimsbö utolsó másodperces védésével eldőlt, hogy 25-24-re nyer a Győr.

Az ETO 2017 és 2018 után 2019-ben is BL-győztes lett, sorozatban harmadszor, összességében ötödször, Danyi Gáborral pedig az első olyan nemzetközi trófeáját nyerte a győri csapat, amikor magyar vezetőedző ült a kispadon.

A mezőny legeredményesebb játékosa az ETO brazil balátlövője, Eduarda Amorim, valamint az orosz csapat holland légiósa, Lois Abbingh volt, egyaránt hét-hét góllal.

Ez volt a 17. magyar érdekeltségű finálé a női BL, illetve elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupája történetében. A sikermérleg immár hét győzelem: 1982-ben a Vasas SC, 1999-ben a Dunaferr SE, 2013-ban, 2014-ben, 2017-ben, tavaly és idén pedig a Győr ért fel a csúcsra. A győriek 13. alkalommal játszottak döntőt a nemzetközi porondon: az öt sikeres BL-döntő mellett az EHF Kupában négyszer, a KEK-ben egyszer, a BL-ben háromszor veszítettek. (MTI / csakfoci.hu)

Női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő:

Győri Audi ETO KC – Rosztov-Don 25-24 (15-11)