Ismered a matcha teát?

A matcha egy tradicionális japán teafajta, aminek élénkzöld leveleit porrá őrlik, majd ételek és italok összetevőjeként használják fel. Amolyan csoda teának tartják jótékony hatásai miatt.

Mi ennek az alapja? A matcha 14-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a szuperétel áfonya. 

Ha nem ismered a matchát, akkor mindenképp próbáld ki ezt a minőségi japán kuriózumot! Megrendelheted az M Matcha webáruházában.

Miben rejlik a matcha energetizáló hatása?

A matcha ugyanúgy tartalmaz koffeint, akárcsak a kávé. Azonban míg az ízletes matcha tea csészéjében 35 mg koffeint találunk, addig egy csésze kávé 95 mg koffeinnel terheli a szervezetünket.

A kávé hirtelen felpörget, majd a koncentrációs képesség csökken, viszont elaludni nehezebben tudsz, ha esetleg megpróbálnál az éjszakai munka végeztével. 

Ezzel szemben a matcha hosszú ideig ellát energiával. Ennek oka a teában található antioxidánsok magas szintje, ami lassítja a koffein felszívódását. 

Pörgesd fel magad stressz nélkül!

A matcha egy L-theanin nevű aminosav segítségével gondoskodik arról, hogy ne “pörögj túl”. Ez azt jelenti, hogy miközben az akár hat órán át tartó energiát élvezed a koffeintől, az L-theanine nyugtató hatása érvényesül. Így kialakul egy éberséget eredményező, mégis nyugodt állapot. 

Hát nem jobb ez a mentális tisztaságot adó tea, mint a “feketeleves”?

Miért válaszd inkább a matchát kávé helyett?

A matcha sok-sok jótékony hatása közül tehát a koffein lassú felszívódása, a hosszan tartó éber, de nyugodt állapot csak az egyik. Bár valljuk be, éjszakai baglyok és teakedvelők számára ez fontos hatás!

A matcha ezenkívül erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, lassítja az öregedési folyamatot. Szépíti a bőröd, ebben megint csak az antioxidánsoknak van szerepe. Folyamatos fogyasztása csökkenti a vérnyomást és megfelelő szinten tartja a koleszterined. Gyorsítja az anyagcserét és zsírégető hatású is, így tökéletes kiegészítője lehet a fogyókúrádnak.

Ha pedig ez nem lenne elég, hát finom, zamatos, édeskés ízével egyszerűen nem lehet betelni!

Ugyanúgy finom a matcha teával készült fagylalt vagy a matcha mochi, amit a teapor hozzáadásával készítenek. 

Ha kedved támad kipróbálni a matcha ébrentartó hatását, esetleg a matcha alapú édességeket, nézz körül az M Matcha oldalain!