A fejlődés mindig izgalmas

Emlékszel még, amikor a várandósság alatt hónapról hónapra követted, hogy hogyan fejlődik a baba a szíved alatt? A baba világrajövetelével még sokkal izgalmasabb korszak elé néztek.

Az első időszakban a kicsi főleg alszik és eszik, legjobban a karodban érzi magát és bizony éjszaka is gyakran vágyik rád. Rengeteg szoptatás, még több összebújás, és bizony a szükségesnél némileg kevesebb alvás jut az anyáknak osztályrészül. Vajon változik a helyzet, amikor a kicsi 2 hónapos lesz?

A 2 hónapos baba mindennapjai

A második hónap számos újdonságot hoz nektek. Ezek közül az egyik az, hogy apránként elkezdheted a napirend kialakítását, amelyhez az az ideális, ha a különböző tevékenységek köré szervezed a rutint. Ilyen lehet az esti fürdetés, a csökkenő számú alvás, és az azokhoz szorosan kapcsolódó szoptatások vagy tápszerezések is. 

Az alvás és az evés ritmusa szinte önműködően és egymással szoros kapcsolatban fogja meghatározni a mindennapok menetét. Mivel a nappali alvások száma elkezd csökkenni, ezért hamarosan tervezhetővé is válnak a nappalok, és hamarosan te is igazíthatsz rajta annyit, hogy az mindkettőtöknek ideális legyen. 

A kiszámíthatóbb nappalok és az, hogy a baba figyelme rengeteget fejlődik, új szokásokat is bevezet az életetekbe.

Eljön az első játékok ideje is

Ahogy a kicsi egyre kevesebbet alszik, úgy kezd el egyre hosszabbá válni az ébrenléttel töltött időszak. Ez pedig kiváló lehetőséget kínál arra, hogy ti is programot tervezzetek.

A mindennapi egészségügyi séták mindkettőtöknek nagyon jót fognak tenni, s a nappalok már ettől is tartalmasabbá válnak. Ráadásul, ha szeretnéd, akkor összekötheted azzal, hogy másokkal együtt sétáljatok, vagy elintézz útközben valamilyen teendőt. Kimozdulni a négy fal közül. Ez lesz az egyik legjobb móka, de nem az egyetlen.

Hiszen a hosszabb ébrenléttel a kicsi figyelme is változik, és végre elkezdhetitek az első játékokat is. A Bubbaland.hu babajátékai között a szundikendőktől kezdve, a rágókákon keresztül egészen a zenélő és készségfejlesztő játékokig mindent megtalálsz, ami színesebbé és tartalmasabbá teheti a mindennapokat, valamint pozitívan támogatja a babád fejlődését is.

Az első hónaphoz képest a kicsi már nagyon sokat fejlődik a második hónapra. Egyre erősebb, és a fejét mindkét irányba forgatni kezdi. Fektesd gyakran hasra! Ez a pozíció segít abban, hogy erősödjenek a nyaki izmok és a következő hónapban már magasra emelhesse a fejét. Ne hagyj veszni egyetlen pillanatot sem, mert az idő gyorsan elszáll, és máris egy újabb lépcső küszöbén találjátok magatokat!