EL: Felfoghatatlan, kimaradt részletek az UEFA jelentéséből: "Ezt zsarolásnak nevezik" – jogi úton folytatja a Honvéd

A Honvéd társtulajdonosa, Mendelényi Dániel nem érti, ha az UEFA szerint senki nem volt veszélyben, akkor a rendőrségi parancsnok miért nem vállalta azt, hogy ha lefújják a meccset, nem tudja garantálni a biztonságot a stadionban és azon kívül.
Csakfoci Admin 2019. augusztus 6., kedd 8:26
A Honvéd társtulajdonosa, Mendelényi Dániel nem érti, ha az UEFA szerint senki nem volt veszélyben, akkor a rendőrségi parancsnok miért nem vállalta azt, hogy ha lefújják a meccset, nem tudja garantálni a biztonságot a stadionban és azon kívül.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. augusztus 6., kedd 8:26

A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy az UEFA elutasította a Budapest Honvéd óvását, amelyet a múlt csütörtöki Craiova elleni botrányos EL-selejtező után nyújtott be a magyar csapat.

Az UEFA etikai- és fegyelmi bizottsága hétfőn tárgyalta a kispesti klub ügyét, és úgy döntött, nem változtat a párharc eredményén. Indoklásuk szerint a visszavágón nem történt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét. A kispestiek közleményben jelezték, fellebbeznek a döntés ellen.

A Honvéd társtulajdonosa, Mendelényi Dániel az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, nem hagyják annyiban a történteket.

Először is a legfontosabb indok az volt, hogy hozzá kell szokni az ilyen hangulathoz a futballpályákon, hiszen nyomás alatt játszanak a csapatok. Magam részéről nem hiszem, hogy ilyen hangulathoz, de bármilyen ehhez hasonlóhoz hozzá lehet szokni. Az UEFA az indoklásában folytatta:

nem voltak megfélemlítve a játékosok, nem volt félelem a nézőtéren, a pályán. Ezzel pedig ellentétes az, amit korábban leírt az UEFA jogásza.

A mérkőzést hosszú tanakodás után, de csakis azért folytatták, mert a helyszínen lévő rendőrségi parancsnok nem vállalta azt, hogy tudja garantálni a biztonságot sem a stadionban, sem azon kívül. Most akkor volt biztonság vagy nem volt? – ismertette az UEFA által felsorolt indokokat Mendelényi Dániel, majd elmondta, a klub nem hagyja annyiban az óvás elutasítását.

Megyünk tovább jogi úton. Futballnyelven fogalmazva az első félidőt elvesztettük, de a mérkőzések legalább két félidőből állnak. A múltkori a mi esetünkben nemcsak hosszabbítással és büntetőpárbajjal lett hosszabb.

Személyes meghallgatást fogunk kérni az UEFA-tól, érvelni fogunk az álláspontunk mellett.

Azt szeretnénk elérni, hogy ilyen ne fordulhasson sem elő Craiován, sem máshol. De ez igazából nem Craiováról és nem is a Honvédról szól, hanem a futballról.

Olvastad már?
Váratlan fordulat az EL-botrány után: Eljárás indult a Honvéd ellen – felvették a kapcsolatot Csányival
Kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Budapest Honvéd társtulajdonosa, Mendelényi Dániel, aki azt mondta, kimaradtak részletek a botrányos romániai EL-mérkőzés jelentéséből.
Elolvasom

A sportvezető műsorvezetői kérdésre elmondta, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség pontosan miket vizsgált meg, és esetleg kiket hallgatott meg.

Elsősorban a beadványunkat vizsgálták meg. A következő körben viszont igyekszünk még több bizonyítékot felhozni. Természetesen a beadványunkban hivatkoztunk a mérkőzésen látottakra, tapasztaltakra. Hivatkoztunk egyébként az UEFA-ellenőr által feltárt és tapasztalt dolgokra. Említette a bevezetőjében, hogy hanggránát, öngyújtó és sok minden repült. Repült ott más is.

Az UEFA-ellenőr kezében láttam az anyacsavarokat, amiket dobáltak be a szurkolók, vagyis fogalmazzunk inkább úgy, hogy emberek. Azt meg sem említi a jelentés, hogy csavarokat dobáltak a pályára.

Azt sem, hogy végig köpködték a bemelegítésen lévő játékosainkat, a mérkőzés során az erőnléti edzőnket dobálták. Mindenhez asszisztáltak a biztonságiak, szépen átengedték a pályaszéli területet a köpködő, a kirekesztő, megfélemlítő embereknek, és le is kellett vonulnia a bemelegítést végző játékosainknak.

Az UEFA gyakorlatilag ezzel a döntéssel túl akart lenni a dolgokon. Ha kicsit pestiesen fogalmaznék, akkor azt mondanám, az UEFA azt mondta: "nincs itt semmi látnivaló, tessék-tessék továbbsétálni, hagyjuk már ezt abba." Ezt mi nem fogjuk hagyni, nem fogunk továbbsétálni, hanem ameddig lehet, addig elmegyünk. Ahogy korábban is fogalmaztam, megjelent egy újabb játékos a pályán. Nagyon szeretem azt a fogalmat, hogy 12. játékos a szurkoló, nélkülük nincs is mérkőzés. De itt megjelent a 13. játékos is, a csendőrség. Újabb precedens, de ilyen nem fordulhat elő a futballban.

A nemzetközi sajtóban több helyen megjelent, hogyha félbeszakítják a mérkőzést, akkor nem tudják garantálni a jelenlévők biztonságát, és ezzel sarokba szorították az UEFA képviselőit.

Ezt úgy tudom, zsarolásnak hívják. Úgy látszik Romániában és Svájcban nem zsarolásnak nevezik – fogalmazott a tulajdonos.

Végül a sportvezető elmondta, milyen esélyek mutatkozhatnak a fellebbezés után.

Jósolni nem szeretnék ebben a pillanatban. Minden egyes félidőre úgy megy ki a csapatunk, hogy nyerni akar. Itt is úgy fogunk nekifutni a második fellebbezési körnek, hogy a nap végén marasztalják el a Craiovát, és ne egy látszat büntetést kapjon. Hanem olyat, aminek nemcsak híre megy az Európai Unióban, hanem a futballvilágában, és ebből tanulnak a klubok és a szurkolói csoportok – jelentette ki, majd hozzátette, hogy a játékosok profin kezelték az egészet, de látszott rajtuk, hogy megviselték őket a történtek.

Az üggyel kapcsolatban 11:30-kor tart sajtótájékoztatót a Honvéd.

Olvastad már?
Szégyenletes döntés: Arcpirító indokkal utasította el az UEFA a Honvéd óvását - fellebbeznek a kispestiek
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerint nem történt olyan esemény, ami befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét, így most már hivatalosan is a Craiova jutott tovább.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz