Georges Leekens 2018 júniusában, bukott kapitányként távozott Magyarországról: a rutinos belga szakember négy felkészülési mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, egy döntetlent értünk el (Fehéroroszország ellen) vele, míg Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától kikaptunk. A 70 éves Leekens tavaly októberben a korábbi afrikai BL-győztesnél, a tunéziai Étoile du Sahel csapatánál kapott állást, ám innen mindössze másfél hónap és hét veretlen meccs után, már novemberben távozott.

Idén januárban, bő fél év alatt már a harmadik kontinensen bukkant fel a rutinos tréner, az iráni Tractor Sazi FC jelentette be a volt belga és magyar kapitány érkezését, akinek ezzel a közel-keleti klub lett karrierje 26. csapata.

Itt április elejéig jól is ment a sora a “királyként” fogadott szakembernek, hiszen a Tractor irányítása mellett hat győzelemmel és két döntetlennel rajtolt, ám onnantól kezdve hat nyeretlen találkozó következett, köztük zsinórban három vereséggel, a csapat pedig visszacsúszott az ötödik helyre a végén, amely azt jelenti, hogy nem indulhat el az ázsiai BL-ben. A klubvezetés ezek után döntött úgy, hogy szerződést bont Leekensszel.