Alig egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az iráni élvonalban szereplő Tractor Sazi FC bejelentette, hogy a 69 éves Georges Leekens lett a csapat új vezetőedzője. A korábbi magyar szövetségi kapitánnyal a belga Sporza portál készített a napokban rövid cikket a Naft Ahvaz elleni bajnokit megelőzően.

Előzetesen nem gondoltam újra külföldre szerződni, aztán mégis így alakult.

Királyként fogadtak az új helyemen, de tudják, így megy ez egy déli mentalitású országban.

A labdarúgás az életük, ugyanúgy, mint Olaszországban, de csak kétszer-háromszor nagyobb átéléssel. Jelenleg mínusz négy fok van, de ez ne tévesszen meg senkit, a helyiek a forróvérűségével kapcsolatban – kezdte Georges Leekens a sporza.be-nek.

Az előző idényben 10. helyen végző Tractor Sazi szerdán lejátszotta első bajnokiját Leekens irányításával. A belga szakember első meccsén győzelemnek örülhetett: gól nélküli első félidő után nagyjából 17 perc alatt három gólt is rúgtak a “traktorosok”, és a mostani sikerrel öt pontra megközelítették az élen álló Persepolist.

Leekens a Sporzának nem titkolta, hosszú távra tervez a jelenlegi klubjánál, azonban ehhez bizalomra van szüksége.

Ha azonos hullámhosszon vagy valakivel, akkor megvan a kölcsönös bizalom és a türelem, amelyek adott esetben a hullámvölgyeknél is kitart. A csapat a topon szeretne maradni, amelyhez az én segítségemet kérték, hiszen bizonyítottam már hasonló helyzetem, van érzékem az ilyesmihez. Kicsit a belga labdarúgás Iránban kinevezett nagykövetének érzem magam – fogalmazott a tréner, akinek a muszlim vallás életviteli előírásához is alkalmazkodni kell, azaz Iránban nem fogyaszthat alkoholt.

Meg lehet szokni, hiszen az egészségnek is jót tesz. Sok teát iszok, az ételek kifejezetten ízletesek errefelé – tette hozzá.