Korábban már beszámolt arról a csakfoci.hu, hogy Négy éven belül a negyedik csapatától kell rövid idő után távoznia Leonardo Santiagónak. A 34 éves brazil támadó középpályásnak ezúttal a holland másodosztályú FC Eindhoven köszönte meg szolgálatait, azok után, hogy márciusban szerződtette.

A brazil a májusban menesztett Ricardo Moniz  – korábbi salzburgi, ferencvárosi és müncheni edzője – javaslatára került egyébként a gárdához, amely nem hosszabbított vele szerződést, és a középpályás a távozása körülményeiről beszélt az Elf Voetbal nevű holland portálnak.

“AZ ELEJÉTŐL FOGVA FÚRTA MONIZT”

Az FC Eindhoven nagyszerű klub, remekül éreztem magam, sok nagyszerű emberrel találkoztam, de voltak, akik a pályán kívül játszottak…a technikai igazgató (Harm van Veldhoven – a szerk.) az elejétől fogva Ricardo Monizt.

Amikor a klubnak új elnöke lett januárban, az igazgató rögtön küldött is neki egy negatív tartalmú levelet Monizról, persze a háta mögött. Elég aljas dolog volt, láttam a levelet.

Ricardo aztán távozott, és örülök neki, jobb is. hogy elment. Nagy nyugtalanság volt a klubnál, ezért sem értünk oda a rájátszásba. Tízszer jobb csapatunk volt azoknál, akik playoffot játszottak, de náluk megvolt, ami nálunk nem: nyugalom és béke. Néhány nappal Ricardo távozása után a technikai igazgató is elment, a Rodához.

Utána szerettem volna beszélni az új igazgatóval (Tscheu La Ling – a szerk.), de anélkül, hogy találkozott volna velem és beszélgettünk volna, az Eindhoven Dagbladban azt mondta, hogy már nem jelentek értéket a csapatnak és hogy viszlát – hatalmas csalódás ez nekem. A cikkről egy barátom küldött sms-t, mert nem olvasok újságokat, onnan tudtam meg a hírt, hogy nem kellek, egy nappal azelőtt, hogy a klub hivatalosan is bejelentést tett volna.

 

“AKAROK MÉG EGYÁLTALÁN FUTBALLOZNI?”

Leonardo egyelőre abban sem biztos, hogy folytatja-e egyáltalán kétségtelenül kalandos és sikerektől sem mentes (UEFA-kupa győzelem, osztrák bajnoki cím, holland és osztrák kupaelsőség) pályafutását.

Hogy most mi lesz? Egy holland klub már bejelentkezett értem, de most inkább csak pihennék.

Készítettem magamnak egy listát az élet fontos dolgairól és megkérdeztem magamtól: “Akarok még egyáltalán futballozni?”.

Minden nap edzek, a fiammal is lehetek, és fitt vagyok, ezzel nincs semmi gond. De még nem vagyok benne biztos, hogy újra el akarom magam kötelezni valahová, hogy folytatni akarom. Kell 2-3 hét, nem sietek el semmit – tette hozzá.