A Red Bull Salzburg új és nagy tehetségének nevezi az osztrák Weltfussball Szoboszlai Dominikot, aki már egyértelműen az első csapatának ajtaján kopogtat, sőt, ősszel már be is lépett rajta párszor. A 18 éves magyar középpályás 4 bajnokin kapott már szerepet csereként az idényben, a Schwaz elleni kupatalálkozón pedig nem csak szerepet kapott, de megszerezte első gólját is a nagycsapatban.

Az elmúlt öt idény osztrák bajnokánál – amely jelenleg is óriási, 14 pontos előnnyel vezeti a tabellát – is tudják, hogy Szoboszlai lehet az az újabb fiatal játékos, aki európai szinten is kiemelkedő futballistává válhat. Tovább erősíti ráadásul első csapatbeli pozícióját, hogy Amadou Haidara már Lipcsébe igazolt, de Munas Dabbur (Sevilla) és Hannes Wolf (RB Leipzig) is távozik a nyáron, így Szoboszlai nem csak tehetségének köszönhetően léphet elő akár komolyabb szereplővé is, akár már tavasszal.

Furcsa sztori: Így árazták be a Juventusnál Szoboszlait – fotó

A korábbi 58-szoros osztrák válogatott középpályás és a Salzburg másodedzője, René Aufhauser elmondta, miért tartják rendkívül sokra Szoboszlait a klubjánál, aki szerinte a legnagyobb fejlődésen ment keresztül az utánpótlásban.

Fiatal kora ellenére rendkívüli módon érti a játékot, amit az edzéseken is képes kiválóan megmutatni, kompakt és taktikai szempontból is kimagasló játékával – dicsérte Aufhauser a portugáliai edzőtáborban, hozzátéve, hogy még ennél is lenyűgözőbb számára Szoboszlai lövőtechnikája. – Ő az egyik legjobb ebben, akit valaha láttam – tette hozzá.

Rossi is figyel

Szoboszlai várható előrelépése Marco Rossi számára is komoly hírt jelenthet. A szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy csak akkor veszi számításba a tinit az A-válogatottnál, ha az osztrák másodosztályt és Lieferinget (a Salzburg fiókcsapata) “kinövi”.

Szoboszlai eddig a Salzburg felnőtt-csapatában összesen fél órát játszott két mérkőzésen. A jövőben természetesen számítok rá, de csak akkor, ha a Salzburg első csapatában rendszeresen lehetőséget kap, és jó teljesítményt nyújt – mondta a kapitány decemberben, a csakfoci.hu-nak adott interjúban.