December elején a csakfoci.hu is beszámolt arról a kazah sajtóértesülésről, mi szerint az Asztanában játszó Kleinheisler Lászlót az orosz topcsapat, a Zenit Szentpétervár szerződtetné. A kazfootball.kz ezúttal az Asztana napokban leköszönő elnökével, Sayan Khamitzhanovval készített egy nagyinterjút, amiben szóba kerültek a klub húzóembereivel, így a magyar középpályással kapcsolatos átigazolási pletykák is.

Valóban több orosz és európai klub érdeklődik időről időre a meghatározó játékosaink iránt, mindazonáltal az említett játékosok maradni fognak a csapatnál, nem lesz változás – tért ki nyilatkozatában Khamitzanov a Kleinheislert, Dmitrij Somkót és Ivan Majevszkijt érintő kérdésre.

Mint ismert, a 23-szoros magyar válogatott labdarúgót 2017 nyarán egy évre kölcsönadta a Werder Bremen az Asztanához, majd 2018 júliusában véglegesen is megvette őt a kazah klub. Kleinheisler a 2018-as bajnoki kiírásban alapember volt a csapatában, huszonnyolc élvonalbeli meccsen lépett pályára és négy gólpasszt is adott.