A KazFootball nevű kazah portál számolt be arról, hogy Kleinheisler Lászlót, a helyi bajnok Asztana 24 éves középpályát az orosz Zenit Szentpétervár szerződtetné. A lap úgy tudja, hogy a több fronton is harcban álló orosz gárda – a Premjer Ligát vezetik, de az Európa Liga C-csoportját is megnyerték már, egyelőre veretlenül elsők – mindenképpen erősítene és bővítené keretét a télen, a kiszemeltjük pedig a magyar válogatott futballista.

Kleinheislerre többek között amiatt is szüksége lenne a Zenitnek, mert az ecuadori Christian Noboa hosszabb időre lesérült, az argentin Leandro Paredes pedig visszaigazolhat Olaszországba. Mindeközben a szentpéterváriak olasz csillaga, Claudio Marchisio még mindig alkalmazkodni próbál nyári érkezése óta az orosz körülményekhez, az Matias Kranevitter és a brazil Hernani viszont csalódást okozott produkciójával.

Így kerülhetett a képbe Kleinheisler, aki a válogatottban és klubjában is alapembernek számít. A korábbi Bundesliga-játékos jó idényt futott Kazahsztánban, 28 bajnoki mellett 6-6 BL- és EL-találkozón is tagja volt csapatának, a nemzeti együttesben pedig 10 találkozón pályán volt és egy nagy gólt is szerzett a görögök ellen.