A most futó szezonban negyedjére, idén harmadjára néz farkasszemet a bajnokságban a DAC és a Slovan, amely ezúttal már bajnokként érkezik Dunaszerdahelyre. A DAC jelenlegi keretéből a magyar középpályás, Kalmár Zsolt az egyetlen, aki tudja, milyen érzés győztes gólt lőni a pozsonyiak ellen, 2017 novemberében ő lőtte a 2:1-es dunaszerdahelyi győzelemmel záródó mérkőzés utolsó találatát, ami egyben az utolsó siker is a pozsonyiak ellen.

– Fantasztikus érzés három pontot érő gólt szerezni ellenük, főleg, ha az utolsó percekben éred el és előtte mindent megtettél a győzelemért. Remélem, hogy holnap is nyerünk – mindegy, hányadik percben –, és itthon tartjuk a három pontot – mondta a DAC hivatalos honlapjának az 51. szlovák élvonalbeli mérkőzésére készülő Kalmár.

A Holman Dávid és Guzmics Richárd fémjelezte Slovan már biztos bajnok és szeretné veretlenül végig játszani az idényt.

– Igen, hallottuk, hogy nem szeretnének mérkőzést veszíteni és veretlenül akarják megnyerni a bajnokságot, de ennek mi szeretnénk lenni az elrontói.

Úgy gondolom, most nagyon jó formában van a csapat, ezt ki kell használnunk, és a szurkolókra is nagyon számítunk.

Kalmár hozzátette, az őszi szezon nagyon jól sikerült a csapatnak, minden mérkőzésen a maximumot tudták nyújtani.

– A tavasz első fele nem nagyon sikerült, nagyon sok játékos kiesett és nem tudtuk azokat pótolni. Amióta visszatértek, három mérkőzést meg is nyertünk zsinórban – ezzel visszatértünk a második helyre. Összességében nagyon jó szezonunk van, de még hátravan öt mérkőzés, úgyhogy klubrekordot szeretnénk dönteni.