Rendezni sem lehetett volna annál izgalmasabb bajnoki hajrát, mint amilyet Bolíviában éltek meg a szurkolók. Az utolsó forduló előtt a Bolivar hárompontos előnnyel vezetett a The Strongest előtt, így a biztos aranyéremhez annyi volt a teendője, hogy egy pontot szerezzen a Sport Boys ellen. Erre az egy pontra szüksége is volt, ugyanis riválisa 6-2-re győzött a San Joséval szemben, így megtette a maga kötelességét, hogy életben tartsa minimális esélyét.

Úgy tűnt, a Bolivar teljesíti is a feladatát, hiszen 2-2-es döntetlenre állt a mérkőzés legvégén. A 11 perces (!) ráadás azonban hihetetlen eseményeket hozott. A hazai Sport Boysból hat perc alatt három játékost is kiállítottak, majd a 96. és a 99. percben egy-egy labdarúgót a vendégektől is leküldtek. A slusszpoén a 100. minutumban jött, amikor Vargas találatával az emberhátrányban játszó hazaiak gólt szerzetek, ezzel megakadályozták a Bolivar aranyérmét.

Igaz, ezzel még nem volt vége a bajnokságnak, a Bolivar és a The Strongest ugyanis holtversenyben állt, a bajnoki cím sorsát pedig december 24-én egy egymás elleni mérkőzéssel döntötték el. Itt pedig a lélektanilag is sokkal jobb helyzetben lévő The Strongest győzött 2-1-re, ezzel óriási mélységekből állt fel és szerezte meg a bajnoki címet.

Az utolsó fordulóbeli balhés mérkőzés (Sport Boys-Bolivar) összefoglalója a végén a verekedéssel és a góllal

A bajnoki címről döntő The Strongest-Bolivar meccs