A góllövőlistán még mindig az élmezőnyben lévő Szalai Ádám végigharcoltak, robotolta a Hannover elleni találkozót, amelyen 2-0-ra is vezetett már csapata, a Hoffenheim, de végül meg kellett izzadnia a sikerért, a hazaiak nagyon nyomtak a végén és egy, a videóbíró által (jogosan) elvett gólt is szereztek, Fullkrugnak pedig kapufája is volt. Szalainak is volt egy ígéretes lövése a meccs utolsó negyedében, de a Hannover kapusa védeni tudott. Belfodil aztán a hosszabbításban megadta a kegyelemdöfést a hazaiaknak.

Sallai Roland nagyszerű debütálása után és az első meccsén elszenvedett kisebb sérülése ellenére újra kezdő volt a Freiburgban és  – Szalaihoz hasonlóan – végig is játszotta a kedd esti találkozót. Sőt, második sárga lapját is megkapta a 77. percben. Ennél fontosabb azonban, hogy csapata 1-0-ás győzelmet aratott a borzalmas rajtot (5 meccs, 5 vereség) vevő gelsenkircheniek ellen.

A nap harmadik meccsén született meg a legnagyobb meglepetés: az Augsburg egy hajrában szerzett Felix Götze (korábban a Bayernben is futballozott)-góllal, az Allianz Arénában szakította meg (1-1) a Bayern München 100 százalékos sorozatát.

Bundesliga, 5. forduló

Bayern München – Augsburg 1-1 (Robben 48., ill. F. Götze 87.)

Freiburg – Schalke 1-0 (Niedelechner 52.)

Hannover – Hoffenheim 1-3 (Fullkrug 55. – 11-esből, ill. Brenet 20., Kadebarek 49., Belfodil 93.)

Korábban: Werder Bremen – Hertha BSC 3-1 (Harnik 11., Veljkovic 45., Kruse 66. – 11-esből, ill. Dilrosun 53.)