A Bundesligában eddig remekül szereplő, már “a Bayern kihívójának” is nevezett Hertha kellemetlen vereségbe futott bele kedden Brémában. Dárdai Pál legnagyobb fiát, Palkót is kezdőként nevezte az összecsapásra, a fiatal szélsővel ez először fordult elő a Bundesligában.

Mondhatni rémálomszerűen kezdődött az összecsapás a berlini gárda számára, hiszen már a 11. percben hátrányba került Dárdai csapata és a hazaiak vezető gólját óriási védelmi hiba előzte meg. Lustenberger a saját kapusát zavarta meg, Harnik pedig közelről a hálóba lőtt.

A folytatás sem alakult jobban a Hertha számára: Veljkovic még a szünet előtt megduplázta a hazai előnyt egy szöglet utáni fejessel. Bár Dilrosun (Ibisevic passza után) éles szögből szépített nem sokkal a fordulást követően, Rekik szabálytalansága és Kruse a Hertha által vitatott 11-ese mindent eldöntött, 3-1-re nyert a Werder és ezzel elvette a fővárosiak veretlenségét, sőt, meg is előzték a kék-fehéreket a tabellán.

Ifjabb Dárdai Pál a 64. percig volt a pályán, ekkor hozta be helyette édesapja Selkét. Dárdainak ráadásul egy kényszerű változtatása volt, norvég kapusát, Rune Jarsteint már a szünetben le kellett kapnia a pályáról sérülés miatt.

Bundesliga, 5. forduló:

Werder Bremen – Hertha BSC 3-1 (Harnik 11., Veljkovic 45., Kruse 66. – 11-esből, ill. Dilrosun 53.)