Kétségtelenül kiváló szezonrajtot vett idén a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC. A berliniek az első négy fordulóban a megszerezhető lehetséges 12 pontból tizet gyűjtöttek be, és a második helyen állnak a listavezető Bayern München mögött.

A Hertha idei produkciójára a német Bild című napilap is felfigyelt, ők úgy vélik, nem a Ruhr-vidéki Schalke és a Dortmund, nem a Hoffenheim lesz a Bayern München idei kihívója, hanem a Hertha BSC.

A sors fintora, Dárdaiék hazai pályán legközelebb péntek este az éllovas Bayern Münchennel játszanak az Olimpiai Stadionban – ezt megelőzően viszont még a Werder Bremen otthonában meccselnek kedden. Dárdai egyébként edzőként még soha nem verte meg a Bayernt.

A Bildnél a párhuzamokat is keresték a két klub és annak főszereplői között.

– Pál is volt szövetségi kapitány, akárcsak én is a hazámban. Hasonló szellemiséget képviseltünk, mindig harcoltunk a csapaton belüli helyünkért, éppen ezért sok a közös vonás bennünk – mondta a Bildnek a Bayern München vezetőedzője, Niko Kovac.

Azt viszont kiemelik, hogy a kettejük közti különbség egyedül az, hogy Dárdai játékos korában ellenállt Ottmar Hitzfeld csábításának, nem lett a bajorok játékosa Kovaccal szemben.

A szurkolók álmodozhatnak, az a dolguk, nekünk pedig páros lábbal a földön kell maradnunk – jegyezte meg a 34 éves bosnyák játékos, míg Marin Plattenhardt szerint áprilisban lesz értelme válaszolni erre a kérdésre, hiszen a múltban többször is előfordult, hogy amikor a Hertha ilyen jól kezdte a szezont, akkor nem bírták a szezon végét, legfőképpen azért, mert önmagukra gyakoroltak nyomást.