“Thomas Doll az elbocsátás előtt: még egy edzőcsere Hannoverben?” – ezzel a címmel jelent meg a Sportwetten24 cikke, amely hat pontban taglalja, miért lehet napirenden az 52 éves német szakember menesztése szűk két hónap után. Az alábbi pontokból a legfontosabbakat szemléztük.

A portál elsőként megemlíti, hogy Martin Kind klubelnök a helyi Neue Presse című lapnak adott interjújában elmondta, már a másodosztályra készülnek, mivel az a mostani csapat “megtört és sikertelen”. Hozzáteszik, hogy az elnök nyilatkozatai meglehetősen figyelemre méltóak, és a Hannover jó eséllyel a másodvonalban kezdi meg az új szezont.

Megtört csapatkapitány, remegő lábak

Nem mentek el szó nélkül amellett, hogy a Stuttgart elleni kiesési rangadón elszenvedett 1-5-ös vereség valódi sokk volt a Hannover számára, és a csapat legutóbbi teljesítményéért Thomas Doll vezetőedző volt a felelős. A verbális viselkedése és a játékosok kifogásolása csak hab volt a tortán.

A Sportwetten24 fontos tényként említi, hogy az együttes csapatkapitánya, Waldemar Anton megtört, miután Doll elvette tőle a karszalagot és Marvin Bakalorznak adta. Ha ez nem lenne elég, akkor a tréner nyilatkozata, mely szerint “remegő lábbal léptek pályára” és “kezdőjátékosok hiányoztak” csak olaj a tűzre a Hannover-szurkolók szemében.

Doll bekeményített és leváltotta csapatkapitányát a súlyos vereségek után: “Ezzel segítek neki”

Vészmegoldás két lehetséges jelölttel

A Sportwetten24 bennfentesekre hivatkozva azt állítja, a színfalak mögött már régóta dolgoznak egy vészmegoldáson. Habár Martin Kind elnök korábban nyilatkozott egy esetleges edzőcseréről, de úgy tűnik letett róla. Vele ellentétben Horst Heldt sportigazgató különösen úgy véli, hogy Thomas Doll kinevezése edzőként tévedés volt: az elavult retorikájával nem éri el a játékosok ingerküszöbét, és taktikailag elhagyatottnak néz ki a csapata.

A lehetséges utódokról is írnak. A belső körökben van egy állítólagos lista, akik úgynevezett “tűzoltóként” ugorhatnak be, és megmenthetik az esetleges kieséstől a Hannovert. Nevezetesen Markus Gidsol és Mirko Slomka, akik jól ismerik az alsó-szászországi csapatot.

Gidsol mellett szól, hogy a Hoffenheimet és a Hamburgot hasonló, reménytelen helyzetből mentette meg és azonnal elérhető. Slomka pedig még mindig jó kapcsolatot ápol a vezetőséggel, jól ismeri a klub felépítését, ha rá esne a választás egy pillanatig sem habozna.