A 28 éves futballista az M1 aktuális csatornának hétfőn azt nyilatkozta, hogy a lipcsei klubvezetők által kitűzött első számú cél a mostani idényre az volt, hogy az együttes a Bundesligában szerepeljen a lehető legjobban, s ez valamelyest az Európa-ligában nyújtott teljesítmény rovására ment.

– A bajnokságban nagyon kiegyenlített a mezőny, ezt a negyedik helyet, ahol most állunk, a szezon végén is aláírnánk – mondta Gulácsi. Hozzátette, hogy a Német Kupában jó esélyük van a negyeddöntőbe jutásra, mivel a legjobb 16 között hazai közönség előtt játszanak a Wolfsburggal.

– Úgy érzem, hogy az előző idényhez képest nagyon sokat léptünk előre védekezésben, az ellenfeleink jóval kevesebb gólszerzési lehetőséget tudnak kidolgozni, ez kapusként nekem is sokat segít. Az első két helyen minden bizonnyal a Dortmund és a Bayern München végez, de mi még zárhatunk a dobogón, igaz, ez sem ígérkezik könnyű feladatnak – nyilatkozta a 2009-ben U20-as vb-bronzérmes kapus. – Számunkra előny lesz, hogy innentől csak heti egy mérkőzést kell játszanunk, hiszen az európai kupaporondtól búcsúztunk, így frissebb lehet a csapat minden találkozón. Bízom abban, hogy legalább harminc pontot összegyűjtünk az idény tavaszi részében is – jelentette ki Gulácsi, aki szerint azért is nagyon fontos az első négy hely valamelyikén zárni, mert az Bajnokok Ligája-szereplést jelent a következő idényre, ez pedig presztízs- és anyagi szempontból sem hasonlítható össze az Európa-ligával.

A kapus a magyar válogatottat irányító olasz Marco Rossiról úgy vélekedett, a szakember a kinevezése után azonnal megtalálta a közös hangot a csapattal, ráadásul a játékosok szemében is hitelesnek számított, így gördülékenyen kezdődhetett el a közös munka.

– A szövetségi kapitány egyenes ember, aki mindig világosan elmondja, hogy mit vár el a csapat tagjaitól, és ha valamivel nem elégedett, akkor azt is azonnal közli. Mindig van konkrét elképzelése a válogatott játékáról, és minden részletet igyekszik méterről méterre begyakoroltatni az edzéseken. A mérkőzéseket mindig a labdarúgók aktuális teljesítménye dönti el, de maximális szakmai segítséget kapnak Rossitól és stábjától – nyilatkozta Gulácsi.

A 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatáról a válogatott kapus azt mondta, nagyon lényeges az első két mérkőzésen elért eredmény, mivel március 21-én Szlovákiában lép pályára a magyar csapat, három nappal később pedig a világbajnoki ezüstérmes horvátok utaznak Budapestre.

– Nagyon fontos, hogy az idegenbeli mérlegünkön javítsunk, ez lehet a kulcsa annak, hogy harcban legyünk a csoport második helyéért. Szlovákiában a győzelem lenne számunkra a legjobb eredmény, de ha egy pontot szerzünk, akkor sem lehetünk csalódottak. Érett és jó csapatjátékkal a szlovákok és a horvátok ellen is van esélyünk pontot, pontokat szerezni, ez pedig nagy lökést adhat a folytatásra – jelentette ki Gulácsi.

(MTI nyomán)