Mint arról német sajtóinformációk alapján beszámoltunk, a Hansa Rostock gárdájánál állítólag az egyik fő edzőjelölt Thomas Doll. Az egykori német válogatott játékos a harmadosztályban a 8. helyen álló észak-német gárdánál azután került képbe, hogy kiderült, a vezetőség nem hosszabbít szerződést a jelenlegi vezetőedzővel, a bolgár Pavel Dotchevvel, aki maximum a tavasz végéig ül majd a kispadon.

Doll neve amiatt is merülhetett fel, hogy a tréner nem messze, alig 75 kilométerre született a kikötővárostól, ráadásul a Hansánál kezdte el profi pályafutását is.

Az 52 éves szakember azonban gyorsan rövidre zárta a témát a német Sport 1-nek nyilatkozva:

Nem én leszek a Hansa edzője, számomra már az is nagyon furcsa, hogy egyáltalán bedobták a nevem. Nem érdekel a dolog és nem is vette fel velem a kapcsolatot a klub – kommentált Doll.

Doll legutóbb 2008 tavaszán dolgozott edzőként a német labdarúgásban, akkor a Bundesligában 13., a Német Kupában viszont döntős Borussia Dortmund kispadján ült. Az edző azóta Törökországban, Szaud-Arábiában, majd Magyarországon is megfordult, a Fradinál 2013 decembere és 2018 augusztusa között irányította a szakmai munkát, bajnoki címet és három Magyar Kupát is nyerve a zöldekkel. 2016-ban az év edzője volt Magyarországon.