Sajtóinformációk szerint a Hansa Rostock gárdájánál az egyik fő edzőjelölt Thomas Doll. Az egykori német válogatott játékos a harmadosztályban a 8. helyen álló észak-német gárdánál azután került képbe, hogy kiderült, a vezetőség nem hosszabbít szerződést a jelenlegi vezetőedzővel, a bolgár Pavel Dotchevvel, aki maximum a tavasz végéig ül majd a kispadon.

Doll – aki 1979 és 1986 között futballozott is a Hansánál – egyike a féltucat jelöltnek a sportbuzzer.de cikke szerint, a lap úgy fogalmaz, hogy az 52 éves szakember “augusztusig nagy sikerrel dolgozott a Ferencvárosnál, de akkor váratlanul mennie kellett”. Mellette a legutóbb Magdeburgban dolgozó – ott a volt Vasas-tréner, Michael Oenning lett az utódja –  Jens Härtelt emlegeti még a portál esélyes jelöltként.

Doll legutóbb 2008 tavaszán dolgozott edzőként a német labdarúgásban, akkor a Bundesligában 13., a Német Kupában viszont döntős Borussia Dortmund kispadján ült. Az edző azóta Törökországban, Szaud-Arábiában, majd Magyarországon is megfordult, a Fradinál 2013 decembere és 2018 augusztusa között irányította a szakmai munkát, bajnoki címet és három Magyar Kupát is nyerve a zöldekkel. 2016-ban az év edzője volt Magyarországon.