20:30-tól, pénteken este Dortmund-Hertha rangadót rendeznek a Bundesligában. A hazaiak sérültlistájáról már írtunk, de az igazi felvezetést a meccs előtti üzengetés jelenti a presztízscsata előtt. Ha valaki nagy pénzt akar nyerni a találkozón, nyilván érdemesebb a Herthára fogadni, 7,5-szörös a szorzója…

Mint ismeretes, Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője élesen kritizálta a Kicker című lapnak a napokban Thomas Tuchelt, a Dortmund mesterét. A német szakember szokása szerint ugyanis a pálya melletti reklamálásával folyamatosan nyomást gyakorol a játékvezetőkre. Ezt pedig nem hagyta szó nélkül a magyar szakember.

Emiatt a bírókon már nagy a nyomás. Ha az első ütközés után rögtön sárga lapot kap egy játékos, az Tuchel mondatai miatt lesz. Én nem panaszkodom, mint Tuchel úr, a foci egy férfias sport – fogalmazott akkor a magyar tréner.

Szavai pedig nem maradtak reakciók nélkül, a Borussia edzője és elnöke is válaszcsapást indított, mintegy előrevetítve a péntek esti találkozó várhatóan feszültebb hangulatát.

A dortmundi klubot vezető Hans-Joachim Watzke röviden, de tömören fogalmazott:

– Dárdai jobban tenné, ha a saját csapatával foglalkozna, és figyelje majd inkább az eredményjelzőt – fogalmazott keményen.

A klubelöljáró egyébként már tavasszal is odaszólt Dárdainak, aki szerinte akkor, a két csapat, a Dortmund 3-0-s győzelmével végződő kupaelődöntőjét megelőzően tiszteletlen volt a Borussiával, amikor arról beszélt, hogy az esetleges döntőbe jutásért járó prémiumból valószínűleg vesz majd “egy még elegánsabb és szebb órát” magának.

– Majd küldök neki egy BVB-s órát, hogy legyen valami szép emléke erről az estéről – nyilatkozta akkor Watzke.

Viszatérve a mostani szócsatára, a Dortmund vezetőedzője, Thomas Tuchel inkább a védekezést, mint sem a támadást választotta reakcióul Dárdai kijelentésére.

Most erre mit kellene mondanom? Én teljesen nyugodt vagyok a kritika ellenére. Amikor az előző mérkőzésen történteket kommentáltam, supán a statisztikákból indultam ki, nem volt semmiféle hátsó szándékom a mondandómmal. Nem követeltem egyáltalán senkinek piros lapot, egyszerűen csak megjegyeztem, hogy zavar a sok, a csapatomat érő szabálytalanság. Kikaptunk, és mindezt arra használták, hogy rossz vesztesnek tituláljanak. De továbbra is tartom a véleményemet, húsznál több szabálytalanságot követtek el ellenünk, ez pedig sok! Senkire sem mutogattam ujjal, a legkevésbé a játékvezetőkre – mondta Tuchel, aki meg is dicsérte Dárdai Pál Hertháját, mondván kompakt és fegyelmezett csapatnak tartja a berlinit, amely ellen nem lesz könnyű dolga a Borussiának.