A Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó fordulójának keddi játéknapján a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Salzburg a Liverpoolt fogadja, az osztrák csapat pedig egy győzelem esetén még továbbjuthat a nyolcaddöntőbe. A magyar játékosról elismerően nyilatkozott a Kossuth Rádiónak Christoph Freund, az osztrák klub sportigazgatója.

– Abszolút elégedettek vagyunk vele. Dominik az egyik legtehetségesebb játékosunk, 19 éves kora ellenére már nagyon jó mérkőzéseken van túl. Örülünk neki, hogy nálunk játszik. Azt kell, hogy mondjam, már eddig is szépen ívelt felfelé a pályafutása, hiszen nagyon gyorsan jutott el az utánpótlástól egészen az első csapatig, amelynek fontos tagja. Kivételes dolog, hogy a magyar játékos ilyen fiatalon meghatározó tagja a nemzeti tizenegynek, ehhez nagy bizalomra van szükség. Azt láttam, hogy Dominik fontos játékosa a nemzeti együttesnek, sokat vártak tőle.

Magyarország büszke lehet rá, ritka tehetséges, biztos, hogy nagy jövő áll előtte, úgy a válogatottban, mint klubszinten is” – tette hozzá Freund.

Honlapunkon is beszámoltunk arról korábban, hogy keményen beleszállt Szoboszlaiba egy osztrák bulvárlap, ami szerint a magyar játékos “arrogáns lett, a szurkolók is elfordultak tőle”, ezért maradt ki az egyik BL-meccsen a kezdőcsapatból.

– Teljesen normális, pláne ennyire fiatal játékosoknál, hogy vannak olyan időszakok, amikor nem tudnak száz százalékot nyújtani, és emiatt nem kapnak szerepet minden mérkőzésen. Dominik esetében ez történt a Nápoly elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson.

Ez természetes, de ennek ellenére nincsen probléma vele, ő a csapat legfiatalabb játékosa, a legtöbben ilyen fiatalon még Bajnokok Ligája-mérkőzést sem játszottak.

Sokat kell még fejlődnie, de ő egy nagyon határozott személyiség, aki gyorsan jutott el a felnőttek közé, ez egy remek dolog, és mi megvagyunk vele elégedve – nyilatkozta a salzburgiak sportigazgatója, aki a magyar játékossal kapcsolatos pletykákra azt mondta, olvasta ezeket a híreket, de egyetlen csapattal sem beszéltek, természetesen el tudja képzelni, hogy érdeklődnek iránta, különleges játékos, még csak 19 éves és nemzetközi szinten is komoly meccseket játszott.

Christopher Freund kitért a keddi, Liverpool elleni Bajnokok Ligája-meccsre is.

– A Liverpool jelenleg a világ egyik legjobb csapata, és emiatt nem mi vagyunk a fő esélyesei a mérkőzésnek. Számunkra ez egy nagyon különleges mérkőzés lesz, a szezon egyik fénypontja. Telt ház lesz, minden jegy elkelt, izgatottak vagyunk. A fociban bármi lehetséges, és mi mindent meg fogunk tenni, hogy sikerüljön a szenzáció és legyőzzük a Liverpoolt. Van esélyünk, főleg egy hazai meccsen, otthon mi szoktuk uralni a játékot, erősek vagyunk. Természetesen a Liverpool a favorit, ez nem kérdés, de sok minden megtörtént már a fociban. Bízom a csapatban, hatalmas vesztenivalónk nincs, még az Európa-liga is ott van számunkra. Remélem, tudunk élni a lehetőséggel és legyőzzük a Liverpoolt – zárta a sportigazgató.