Németország – Argentína 2-0 (Gnabry S. 15., Havertz 22., ill. Alario 66. Ocampos 85.)

I. félidő

A német válogatott a Ter Stegen – E. Can, R. Koch, Süle – Klostermann, Havertz, Kimmich, Halstenberg – Brandt, Gnabry, Waldschmidt kezdővel léptek pályára a Lionel Messi nélkül felálló vendég argentinok ellen a Signal Iduna Parkban.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a hallei lövöldözés áldozataira emlékeztek meg. Tíz perc puhatolózó játék után a 15. percben a németek megszerezték a vezetést: Klostermann ment el a jobb oldalon, majd a visszagurítását Gnarby öt méterről a hosszúba lőtte (1-0). A kapott gól után az argentinok beszorultak és a 22. percben megduplázták az előnyüket a hazaiak: Rojo labdavesztése után Klosterman vezette a németek támadását és passzolt Gnarbyhoz, akinek a centerezését Havertz értékesítette (2-0).

A németek uralták a mérkőzést, többek között lesgólt is szereztek és a 31. percben kapufát is eltalálták Halstenberg 25 méteres szabadrúgása után. Két percre rá De Paul 24 méteres lökete is a kapufán csattant, így 2-0-s német előnnyel mentek pihenni a felek.

II. félidő

A szünet után a 66. percben szinte a semmiből szépítettek az argentinok: Acuna ívelt bal oldalról, majd Alario a kapu bal oldalába fejelt (2-1). Az argentinok nem adták fel, küzdöttek az egyenlítésért, és a 77. percben Alario lövése kevéssel ment el a hosszú alsó sarok mellett.

A slusszpoén a 88. percre maradt és egyenlített Argentína: Alario lekészítése után Ocampos balról leadott lövése Canon megpattanva a rövid sarokba vágódott, amivel kialakult a 2-2-es végeredmény.

Összefoglaló