Korábban, egy osztrák lap cikke és edzője dicsérő szavai alapján már beszámoltunk arról, hogy látványos fejlődésének és a távozóknak is köszönhetően Szoboszlai Dominik lehet az Ausztriában egyeduralkodó Red Bull Salzburg új fiatal “berobbanója” tavasszal.

Hogy klubjánál is komolyan számolnak a korábban inkább a másodosztályú fiókcsapatnál, a Lieferingnél foglalkoztatott légióssal, mi sem mutatja jobban, mint hogy a Salzburg benevezte a magyar tinit az Európa Liga kieséses szakaszába is – igaz, tegyük hozzá, hogy már tavaly tavasszal is nevezték a magyar fiatalt a nemzetközi kupasorozatra. Szoboszlai két új igazolás, Erling Braut Håland és Albert Vallci mellett került fel a nevezési listára az UEFA beszámolója szerint.

A Salzburg a legjobb 32 között a belga Bruges csapatával játszik majd, először február 14-én, idegenben.

Ami pedig a további magyar kötődésű játékosokat illeti a frissen közzétett nevezési listákon: a BATE Boriszovtól a Ferencvároshoz igazolt Nyikolaj Szignyevics nyilván lekerült hivatalosan is csapata listájáról, míg az egykori újpesti támadó, a Kasimpasától szerződtetett Mbaye Diagne már az EL-ben is új csapata, a Galatasaray segítségére lehet majd tavasszal.