Mint ismeretes, a MOL Vidi FC jól állta a sarat a Chelsea otthonában az Európa Liga csoportmérkőzésének 2. fordulójában, ám a végén Morata góljával nyertek a londoniak. A találkozó után Huszti Szabolcs, és a Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics értékelte a látottakat.

A játék képe alapján büszkék lehetünk az eredményre, nem voltunk betojva a Chelsea otthonában. Mindenki tudja, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk, de a vereség az vereség, úgyhogy az eredmény miatt természetesen csalódottak vagyunk – kezdte Huszti Szabolcs a Sport TV-nek. Ha egy ilyen csapat ellen egy kicsit kihagy az ember – akár fizikálisan, akár mentálisan –, az megbosszulja magát. Voltak helyzeteink, volt amikor a szerencse mentett meg minket, de ezért a Chelsea a világ egyik legjobb csapata. A vége sajnos egy null lett, úgyhogy csalódott a társaság. Bementem az öltözőbe, és mindenki látott pozitívumot, de a vereség az vereség.

A MOL Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics a fegyelmet és a bátorságot emelte ki.

Jól játszottunk a Chelsea ellen. Voltak azért lehetőségeink, helyzeteket alakítottunk ki, de sajnos nem tudtunk gólt lőni. Mindenkit megleptünk, senki nem számított arra, hogy egy magyar csapat ilyen szinten tud játszani. 

Azt hiszem, megnehezítettük a Chelsea dolgát, és nyilvánvalóan végül láthattuk, hogy a legjobb játékosaikat is behozták ellenünk. Egy két dolog hiányzott a befejezéskor, és mondtam is korábban, nem azért jöttünk ide, hogy jó benyomást keltsünk, hanem azért, hogy nagyon keményen ellenálljunk, és harcoljunk egy jó eredményért.

Köszönöm a szurkolóknak, büszkeség volt előttük játszani. Mindegyik meccs ugyanolyan feladat, vasárnap az MTK ellen játszunk. Akkor is azt akarom, hogy keményen játszunk, mindenki ott legyen – nem érdekel, hogy Chelsea vagy Hazard. Ott lesznek a szurkolók, nekik kell megmutatni, hogy jók vagyunk. Mindenhol vannak topkategóriás játékosok, nemcsak Hazard, mások ellen is meg kell mutatni az erősségünket.

A szó, amivel jellemezhetném a játékosaimat, az a fegyelmezettség és a bátorság – nemcsak a védelemben teljesítettek nagyon jól, hanem a támadásban is nagyon jól játszottak. Egy két lehetőségünk kimaradt, nagyon jó benyomást keltettünk, de hát ez nem volt elég.

EL: Jól állta a rohamokat a Vidi, de Morata mindent eldöntött – videó