Mint ismeretes, Kassai Viktor a Bajnokok Ligája csoportkör első fordulójának talán legnagyobb rangadóját, a Paris Saint-Germain – Arsenal találkozót vezeti majd kedden, 20:45-től a Parc de Princes-ben.

Az egyik francia bírói szakportál, az Arbitrage57 nevű oldal igencsak pozitívan írt a magyar játékvezetőről, aki 2003 óta tartó nemzetközi karrierje során először vezet majd a párizsi arénában.

“Kassai a világ top 3 bírója közül az egyik, az Európa-bajnokságon is három meccset bíztak rá, köztük a nyitómérkőzéssel és a német-olasz negyeddöntővel. A 2011-es Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője a 2012-es Eb-n egy meg nem adott góllal is felhívta magára a figyelmet az Ukrajna-Anglia mérkőzésen, négy nyelven beszél és alighanem legalább egy elődöntöt, de akár a döntőt is megérdemelte volna az idei kontinenstornán” – fogalmaz a portál.

Nyerj nagy pénzt a PSG-Arsenal BL-rangadóval – kattints!

Az Arsenal kapcsán érdekesség, hogy szűk egy évvel ezelőtt Kassai Viktor és játékvezetői csapata vezette a Bajnokok Ligájában a londoni Dinamo Zágráb elleni csoportmérkőzésüket, akkor ötödször fújta a sípot az Ágyúsoknak a BL-ben, és a britek pedig aggódtak a rossz sorozatuk miatt a magyar bíróval, hiszen a sztárcsapat 3 vereség mellett csak egyszer győzött a dirigálása mellett. Akkor azonban 3-0-ra nyertek az angolok, így most már nyilván nyugodtabban várják a Kassaival történő újabb találkozásukat.

A PSG-vel egyszer került össze a magyar sípmester a nemzetközi porondon, a 2013/2014-es BL-idény nyolcaddöntőjében, akkor a párizsiak 4-0-ra győztek idegenben, a Bayer Leverkusen ellen.

Kassai két asszisztense Ring György és Tóth Vencel lesz majd a francia fővárosban.