Elmaradt 11-esek (?)

A Bayernnél két 11-esgyanús esetet vitatnak. Az elsőnél Marcelo kezére pattant a labda egy beadásnál, de semmit nem ítélt a játékvezető. A játékos szerint mindenesetre büntetőt kellett volna fújni (lásd lejjebb a nyilatkozatát).

A másodiknál pedig Robert Lewandowski tűnt el a 16-oson belül, de itt sem látott szabálytalanságot Cüneyt Cakir játékvezető.

Ünneplés és nem ünneplés

James Rodríguez bár gólt lőtt „anyaklubjának”, a Real Madridnak, amely kölcsönadta őt a Bayern Münchennek, látványosan nem ünnepelte meg egyenlítőtalálatát.

Sokkal nagyobb ünneplést csapott viszont Sergio Ramos, aki az ultrákkal együtt örült a Bayern kiejtésének, és az újabb döntőbe jutásnak.

Reakciók

Marcelo (Real Madrid):

A kezemen talált el a labda, úgyhogy ez tizenegyes volt. Ha azt mondanám, hogy nem ért a kezemhez, hazudnék, de a futball ilyen játék. Néha számodra kedvezően ítélnek a bírók, néha nem.

Jupp Heynckes (Bayern München, vezetőedző): – Mi voltunk a jobb csapat, de sokszor csak apróságok döntenek, és ezúttal nem a mi javunkra. Csak annyit mondhatok, hogy ilyen szinten ekkora hibákat nem szabad elkövetni.

Ulreich egy pillanatra megzavarodott. Hirtelen nem tudta, hogy megfoghatja-e a labdát, közben rájött, hogy nem, ezért inkább elrúgta volna azt. (…) Biztosan állíthatom, hogy ez volt az utolsó mérkőzésem edzőként a Bajnokok Ligájában. Többet nem vállalok vezetőedzői pozíciót, és ez így is van jól.

Oliver Kahn (a Bayern korábbi legendás kapusa): Egyértelmű, hogy két gondolat villant át Ulreich fején: felvegye-e a labdát, vagy inkább elrúgja. Előfordul ilyen, velem is megtörtént. Pont a Real ellen volt hasonló Roberto Carlos szabadrúgásánál. Ilyenkor azt érzed, másnap fel sem akarsz ébredni. Brutális ezt átélni, de a kapussors nem fair.

Zinedine Zidane (Real Madrid, vezetőedző):Bár ma végig csak szenvedtünk, most felszabadultan örülhetünk. A futball ilyen érzelmeket képes felszabadítani, ami nem tesz túl jót az ember szívének.