Párizsban, a Chatelet Színházban került sor a francia France Football magazin által 1956-ban alapított Aranylabda 2019-es díjátadó gálájára hétfő este, amelyet a 2017-ben újra bevezetett gyakorlatnak megfelelően a FIFA Az Év játékosa díjától függetlenül adnak át.

A korábban megjelent sajtóhíreknek megfelelően az idei évben az első helyen az argentin Lionel Messi végzett, aki 2009, 2010, 2011, 2012 és 2015 után hatodjára kapta meg a labdarúgóknak járó legrangosabb díjat.

Elképesztő pályafutás! Elfogytak a jelzők..😲⬇️

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. december 2., hétfő

A 2019-es Aranylabda első 10 helyezettje

1. Lionel Messi (Barcelona)
2. Virgil Van Dijk (Liverpool)
3. Cristiano Ronaldo (Juventus)
4. Sadio Mané (Liverpool)
5. Mohamed Szalah (Liverpool)
6. Kylian Mbappé (PSG)
7. Alisson Becker (Liverpool)
8. Robert Lewandowski (Bayern München)
9. Bernardo Silva (Manchester City)
10. Riyad Mahrez (Manchester City)

Messi az előző idényben a spanyol bajnokságban 36, a Bajnokok Ligájában pedig 12 góllal, továbbá összesen 18 gólpasszal segítette a Barcelonát, amellyel megnyerte a La Ligát, ugyanakkor a BL-ben az elődöntőben búcsúzott. A Copa Américán ugyancsak a legjobb négyig jutott az argentin válogatottal.

Az Aranylabda átadása előtt a legjobb 21 éven aluli játékosnak járó Kopa-trófea talált gazdára, majd az idén először bevezetett, legjobb kapust megillető Lev Jasin-trófea került kihirdetésre. A Kopa-trófeát a Juventus holland védője, Matthijs de Ligt kapta, aki a nyáron tette át a székhelyét Torinóba az előző Bajnokok Ligája-kiírásban az elődöntőig menetelő Ajaxból, míg a legjobb hálóőrnek a Liverpool kapusát, Alissont választották.