Korábban már beszámoltunk arról, hogy szombat este a Leicester City és a West Ham 1:1-es döntetlennel végződött mérkőzése után szállt fel a klub King Power nevű stadionjának gyepéről, ám néhány másodperccel később meghibásodott, a stadion mellett lezuhant és felrobbant.

A balesetben a 61 éves klubtulajdonos, Vichai Srivaddhanaprabha életét vesztette, amely értesülést vasárnap éjjel közleményben a Leicester City megerősített.

Hétfőre kiderült az is, hogy pontosan kik voltak az áldozatok. A BBC a Leicestershire Police beszámolóira hivatkozva azt írja, hogy a pilóta Eric Swaffer volt, aki mellett a párja, Izabela Rosa Lechowicz másodpilótaként tevékenykedett, a két fős személyzetet pedig Nurszara Szuknamai és Kaveporn Punpare alkotta.

Az egész angol foci gyászol

A Leicester City csapatkapitánya, Wes Morgan azt írta a Twitteren, hogy lesújtotta az elnök haláláról szóló hír, a tulajdonost mindenki szerette és imádta.

Megváltoztattad a futballt. Örökre! Elhitetted, hogy a lehetetlen lehetséges, nemcsak a mi szurkolóinkkal, hanem minden sportág minden szurkolójával világszerte – fogalmazott ugyanezen a platformon a Leicester City dán válogatott kapusa, Kasper Schmeichel.

Nehéz szavakat találni. Számomra te legenda vagy, egy kivételes ember a legnagyobb szívvel, a Leicester City Football Club lelke. Köszönet mindenért, amit értem, a családomért és ezért a klubért tettél. Nagyon fogsz hiányozni – írta Jamie Vardy.

Részvétet nyilvánított a szombati ellenfél, a West Ham United is.

Soha nem felejtjük el, hogy Vichai Srivaddhanaprabha milyen sokat tett a Leicester City FC-ért, a városért és az angol labdarúgásért – írták közleményükben.

A különböző futballklubok – kicsik és nagyok – nemcsak Angliában, hanem világszerte kifejezték együttérzésüket az elnök-tulajdonos halála miatt.

Az egyesület bejelentette, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztják.

(BBC/MTI)

Gyász: Elhunyt a helikopter-balesetben a Leicester tulajdonosa