Honlapunkon is beszámoltunk arról a MOL Vidi FC–Chelsea Európa Liga-csoportmeccs után, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a londoni drukkerek antiszemita megnyilvánulásai miatt.

Telegraph akkor azt írta, a mérkőzés kezdetét követően már két perc elteltével az 1263 főből álló Chelsea-szurkolók kisebb része a “yids” szót skandálta, ami magyarra fordítva zsidót jelent.

Az Eurosport beszámolója szerint megszületett a döntés, az UEFA bizonyíték hiányában lezárta a nyomozást, így nem semmilyen büntetést nem ró ki a londoniakra.

A döntés már csak azért is furcsa, mert ezidáig azt lehetett hallani, hogy nagyon komoly következményei lesznek a nézőtéri viselkedésnek, ami elég jól hallható volt, hiszen már a lefújást követően az antiszemita hangokról kérdezték az angol újságírók az akkor még a Chelsea-ben játszó Cesc Fábregast, a klub egyik képviselője pedig így reagált:
“Az antiszemitizmus és egyéb faji vagy vallási alapú gyűlölet elfogadhatatlan a klub és a rajongóink elsöprő többsége számára – mondta a klub egyik szóvivője. – Ennek nincs helye a Chelsea és más közösségek életében. Ezt már a tulajdonosunk, a vezetőségünk és a játékosaink is hangosan és tisztán kijelentették számtalan alkalommal.”