“Megkönnyeztem, fantasztikus érzés volt”

Az Újpest mondhatni drámai egyenlítő góljának szerzője, az utóbbi években több súlyos sérüléssel is megküzdő Simon Krisztián mellett a hazaiak egyetlen befejezőcsatára, Novothny Soma, és az FTC válogatott kapusa, a gólnál már tehetetlen Dibusz Dénes nyilatkozott a szombati rangadó után a csakfoci.hu-nak.


Simon Krisztián (Újpest): – 100 százalékos állapotban érzem magam. Kihagytam 11 hónapot, tehát az erőnlétem azért még hiányos, de sokat dolgoztam, hogy akár csak keretbe is kerüljek. Helyén kezelem a dolgokat. Dolgozom tovább, és szeretnék hamarosan a kezdőcsapatba is visszatérni. Egy csapatnak megvan a magja, az edző nekik szavaz bizalmat. Tudom én is, hogy sérülésből tértem vissza, és azzal tudtam a legtöbbet segíteni, hogy a végén csereként egy kis lendületet vittem a csapat játékába. Jelenleg inkább szélsők terén vagyunk erősebbek, Novothny Soma mögött nincsen csatár. A vezetőedző csak szélsőket tudott becserélni, de a keret adottságait ma jól használtuk ki. Nyilván minden játékos arról álmodik, hogy így térjen vissza.

Néztem az eredményjelzőt is, láttam, hogy nincs sok időm, de szerencsére jókor voltam jó helyen, és sikerült bepaskolnom a labdát.

Volt egy felszabadítás, visszarúgták, átcsorgott a hosszúra, én meg számítottam rá, ott kellett lennem, így berúgtam.

Nagyon nehéz időszak van mögöttem, ez annak egy nagyon jó lezárása. Megérte szenvedni a konditeremben és kint a pályán. Most valamit visszakaptam az élettől. Nehéz az érzelmekről beszélni, én megkönnyeztem, fantasztikus érzés volt. Rég szereztem gólt, pláne ilyen fontosat.

Egy derbi háromesélyes, nagyon nehéz a Ferencváros ellen. Igaz ez az ő részükről is, ez egy rangadó, kiélezett mérkőzés. Jó csapatok, jó hangulat, nem számít a pillanatnyi forma. Bízom benne, hogy hamarosan fordul a szerencsénk, és győzni tudunk majd hazai pályán a Fradi ellen. Abban is bízom, hogy meg fog maradni a szurkolók lelkesedése. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszolgáljuk őket. Azért nyilván egy derbin mindig telt ház van, de reméljük, hogy a szurkolók jönnek majd a következő hazai meccsekre is.

3 év, 3 brutális sérülés: “Most valamit visszakaptam az élettől”- Simon Krisztián pokoli útja a Fradi elleni gólig

 

Novothny Soma (Újpest): – Sajnos a Fradi nagyon korán vezetést szerzett. Nem játszottunk jól, nem azt játszottuk, amit egész héten gyakoroltunk. Hosszú labdákkal próbálkoztunk, nem is értettem. Aztán Krisztián szerencsére megmentett minket.

Ez a döntetlen a legemlékezetesebb derbim. Az, hogy a szurkolók végig mellettünk álltak, a 93. percig buzdítottak minket, mert érezték ők is, hogy meglehet a döntetlen. Szerencsére meg is lett, úgyhogy nagyon szépen köszönjük nekik, hogy 93 percen keresztül mellettünk álltak.

Nem egyeztünk volna ki előre a döntetlennel. A Szusza Ferenc Stadionban nyerni akarunk, bárki az ellenfél, de azt hiszem, ezzel a 93. perces egyenlítéssel győzelemmel felérő döntetlent értünk el. Remélem, hogy a csapatnak ez óriási erőt fog adni a folytatásban.

Simon Krisztián egyenlítő gólja az Újpest–Fradin

Ezzel a góllal mentett pontot a 93. percben az Újpest a Fradi elleni derbin.Részletek: http://bit.ly/2BuCKDR

Közzétette: M4Sport – 2019. február 9., szombat

“Ezt elrontottuk, nincs mit szépíteni”

Dibusz Dénes (Ferencváros): – Szerencsére jól kezdtünk, már rögtön az elején gólt tudtunk szerezni. Utána nem nagyon tudtunk úgy játszani, ahogy addig. Addig tudtunk focizni, bátrak voltunk, birtokoltuk a labdát. Utána sokat kellett ívelgetni, hosszú labdákra játszottunk. Az első félidőben volt 2-3 lehetőségünk, a második játékrészben is akadt egy-két olyan helyzetünk, amiből akár meglehetett volna a második gól.

Varga gólja az Újpest ellen

A Fradi támadója, Varga Roland egy bal oldali akció után öt méterről vágta a léc alá a labdát az Újpest elleni derbin (1-0). A zöld-fehérek támadójának ez volt a 8. gólja a szezonban.A meccset itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/2DZXwwH

Közzétette: M4Sport – 2019. február 9., szombat

A második félidőben az Újpestnek volt egy veszélyes lövése, ami a hosszú kapufa mellett tekeredett el, de ezen kívül komoly veszélyt nem teremtettek a kapunk előtt.

A végén volt egy rossz döntés, Marcel (Heister – a szerk.) elhamarkodottan elrúgott egy szabadrúgást, elvesztettük a labdát, abból indult igazából minden. Persze, nyilván ebből nem szabad gólt kapni. Ezt most elrontottuk, nincs mit szépíteni. Jövő héten nyerni kell, és akkor minden rendben lesz, azt mondom.

9 ponttal vezetjük a bajnokságot, de még jobb lett volna, ha megnyerjük a mai mérkőzést. Gyakorlatilag tavasszal eddig 4 pontot hoztunk a Vidin, így reméljük, hogy még többet is tudunk, és minél megnyugtatóbb előnnyel mehetünk majd a következő fordulókra. Amikor indultunk a mérkőzésre, akkor láttuk, hogy a Diósgyőr megfordította a Vidi elleni meccset. Tudtuk, hogy még nagyobb jelentősége lehet a mostani 3 pontnak. Gyakorlatilag 80-85 percig úgy állt a meccs, hogy megszerezzük a 3 pontot, végül nem sikerült.

Nem azért, mert az Újpest akkora nyomást helyezett ránk, vagy beszorított a kapunk elé, ezt most magunknak köszönhetjük.

WERNIGG MÁRTON

Vignjevic a derbiről: “A közönség nem láthatott magas színvonalú futballt”, Rebrov: “Számomra ez egy jó meccs volt” – edzői értékelések