Korábban már beszámoltunk arról, hogy a 25 éves uruguayi középpályás három évre írt alá a Puskás Akadémiához. A dél-amerikai játékos elárulta, hogyan igazolt Magyarországra.

Ötévesen kezdtem a pályafutásomat kis előkészítős csapatokban, majd a Nacional utánpótlásához kerültem, ahol kijártam a korosztályos csapatokat. Később négy klubban szerepeltem még Uruguayban. Az előző szezonban a River Plate-ben játszottam, most 25 évesen elégedett vagyok, hogy a Puskás Akadémián lehetek.

Korábban nem nagyon ismertem Magyarországot, de mielőtt ideigazoltam, sokat beszéltem Fernando Gorriaránnal. Csapattársak River-ben, nagyon jókat mondott a körülményekről, a lehetőségekről, Budapestről és magáról az országról is. Európába jöttem, ez egy nagy lehetőség számomra, igyekszem élni vele.

Vega ideigazolásakor két dolgot hozott magával a szülőhazájából.

Az uruguayi mezemet magammal hoztam otthonról. Azt gondolom, aki elhagyja az országát, valamit biztosan magával visz. Nekem ez a mezem, illetve a maté teát természetesen, tradicionális nemzeti italunkat mindenhova magammal viszem – mondta az M4 Sport stábjának.