Szombaton kora délután lejátszotta negyedik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését a MOL Fehérvár FC. Az ellenfél ezúttal a német másodosztály 3. helyen álló VfB Stuttgart volt. A találkozó rémálomszerűen kezdődött a fehérváriak szempontjából, a 4. percben megszerezte a vezetést a Stuttgart – Forster került helyzetbe és a bal alsóba helyezett, Kovácsik vetődött, de védeni már nem tudott – derül ki a molfehervarfc.hu tudósításából. A németek jó iramban kezdték a mérkőzést, a Vidi csak rövid ideig birtokoltak a labdát.

A 16. percben megduplázták előnyüket a stuttgartiak – gyors támadás végén az argentin válogatott Gonzalez talált Kovácsik kapujába 15 méterről. Kemény, olykor már a durvaság határát súroló párharcok tarkították az edzőmeccset, sérülés szerencsére nem történt. A félidő hajrájában még Milanov szabadrúgása után Musliu fejelt kapura, a gólvonal elől azonban menteni tudott egy stuttgarti védő.

A szünetben a németek több helyen is változtattak csapatukon, pályára lépett többek közt 27-es mezszámmal a korábbi német válogatott, az FC Bayern Münchennel 2013-ban BL-t nyerő Mario Gomez is. Hét perccel a pályára lépése után Gomez betalált, aki Coulibaly 13 méteres lövése után a kipattanót váltotta gólra. A 71. percben szépíteni tudtak a fehérváriak – Kovács adta be a jobb szélről, laposan a labdát, Petrjak szépen vette át, majd a kifutó kapus felett elegánsan emelt a kapuba, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés, Marbella

VfB Stuttgart – MOL Fehérvár FC 3-1 (Forster 4., Gonzalez 16., Gomez 53., ill. Petrjak 71.

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Milanov – Kovács, Futács, Petrjak

NB I-es edzőmeccsek: Hétgólos meccset játszott a DVSC, a ZTE horvát élvonalbeli csapatot győzött le – az összes téli találkozó egy helyen