A Sky Sports kiemeli, hogy a Vidi vette el a Chelsea tökéletes európai mérlegét, bár a Kékek védelmének bizonytalankodásai is kellettek ehhez. A gólok leírása mellett megjegyzi a portál, hogy 2-2 után, azaz az utolsó negyedórában picit kicsúszott a meccs a játékvezető kezéből, több elkésett belépő is borzolta a kedélyeket,

“a Vidi-játékosok pedig nem csak a fejüket veszítették el végül, de a továbbjutás lehetőségét is a BATE görögországi sikerével”.

A sportcsatorna honlapja osztályozott is, náluk Olivier Giroud lett a meccs embere (8-as érdemjeggyel), de a Vidiből Kovácsik, Nego, Nikolov és Milanov is 7-est kapott – a vendégeknél Caballero, Emerson, Fabregas, Willian és Hudson-Odoi nyújtott még a britek szerint kiemelkedőbb teljesítményt.

A BBC Sports elsősorban Alvaro Morata sajnálatos sérülésével foglalkozik a meccs kapcsán, de megdicséri Loic Negót “fantasztikus gólja” miatt, illetve megjegyzi, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó Chelsea-játékosok közül kevesen tudták igazán meggyőzni produkciójukkal edzőjüket Budapesten.

Az Independent azt írja, hogy “a csereként beállt Olivier Giroud mentette meg a Chelsea-t egy kínos vereségtől az Európa Ligában”.  Hozzáteszik, hogy a Kékek nem mindig tudtak megfelelően reagálni csütörtökön a Vidi jelentette veszélyre, emiatt kétszer is megbűnhődtek.

A Telegraph és a Metro sportrovata is a Chelsea-drukkerek “szégyenteljes” rigmusát kiemelve számolt be címlapon a találkozóról.

“A Chelsea elkerültek a sokkoló vereséget, de elveszítette 100 százalékos mérlegét” – a Daily Mail szerint a Vidi és a Chelsea rasszista rigmusokat kiabáló szurkolói tétnélküli meccset tettek jelentőssé. A Kékek drukkerei kapcsán az “agyatlan” jelző is leírásra került, mondván a Manchester City elleni botrányt követően (rendőrségi nyomozás is indult Raheem Sterling szidása miatt) ismét lejáratta a londoni klubot néhány magától megfeledkezett szimpatizáns.

A teljes rigmus egyébként nem a Vidi, hanem a Real, a Barcelona és a Tottenham ellen irányult, ők voltak a célpontjai az antiszemita soroknak (“Barcelona, Real Madrid, Tottenham are a bunch of Yids … Yiddos”), de egy olyan, egyébként a Kékeknek szurkoló angol újságíró is kapott a szidalmakból a lap szerint, aki a napokban felszólalt a Chelsea-drukkerek rasszizmusa miatt.

A klub is megszólalt

Az UEFA-vizsgálatot is elindító szurkolói rasszizmust a Chelsea közben egy hivatalos közleményben ítélte el.

“Az antiszemitizmus és bármiféle rasszista vagy vallási alapú gyűlölködés undort kelt ennél a klubnál és a szurkolóink nagy többségénél is. Ennek nincs helye sem a Chelsea-nél, sem bármelyik közösségben. Mindezt hangosan és egyértelműen kinyilvánította már a klub tulajdonosa, annak elnöksége, az edzők és a játékosok is. Bárkivel szemben, aki nem tud annyi agyi kapacitást felmutatni, hogy felfogja ezt az üzenetet és megszégyeníti az egész klubot antiszemita vagy rasszista szavaival, a lehető legkeményebben fogunk fellépni” – írta a Chelsea honlapján.

A Daily Mail osztályozta is a pályára lépő játékosokat, sőt, a két szakvezetőt is. A mezőny legjobbjának Loic Negót és a brazil Williant látta a brit lap, mindketten 7-es értékelést kaptak. Az edzők – csapataikhoz hasonlóan – döntetlenre végeztek, Marko Nikolic és Maurizio Sarri is 6-os érdemjeggyel zárta a csütörtöki találkozót. A Cesc Fabregas által a meccs után kritizált macedón bíró, Aleksandar Stavrev 7-est kapott.