14 hónapja ült le a Ferencváros kispadjára, tavasszal bajnoki címet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel, ősszel pedig 15 év után először vele szerepel európai csoportkörben a Fradi. Szergej Rebrov hazájában beszélt arról, mi a sikerük titka.

Összesen négy selejtezőkörön kellett átverekednünk magunkat, hogy idáig eljussunk. Számunkra különösen nehéz egy ilyen út, hiszen kevés koefficiens ponttal vágtunk neki a selejtezőknek, nem kiemelt csapatként.

A Ferencvárosnál nincsenek szupersztárok, minden sorozatban azok a játékosok szerepelnek, akik épp a legjobb formában vannak. Ezért játszik a bajnokságban és az Európa Ligában majdnem két különböző csapat

– fogalmazott a csapategységet kiemelve Rebrov a Profutbolnak.

Az ukrán tréner kapcsán időről időre felmerül, hogy visszatér karrierje legfontosabb csapata, a Dinamo Kijev kispadjára. Rebrovot azonban jelenleg csak az FTC foglalkoztatja, és egyébként sem tartaná jó ötletnek a visszatérését. El is mondta, miért.

Amikor a Dinamónál dolgoztunk, nem csak a felnőtt csapat lett bajnok, de minden korosztályos együttes is. Ez azóta sem jött össze. Ugyanazt csináltuk és értük el otthon, mint a Barcelona vagy az Ajax, ahol szintén egy taktikával, felfogásban játszik a klub valamennyi csapata. Szerintem ez nagyon fontos, bár nem mindenki érti meg a jelentőségét.

Én örülök, hogy felépítettük ezt a struktúrát, de sajnálom, hogy tönkretették a munkámat.

(…) a visszatérésemről egyébként sem velem kellene beszélni, hanem azokkal az emberekkel, akik a döntéseket hozzák. Jó a kapcsolatom a klubbal, de nincs szó arról, hogy újra ott dolgozzak.

Vagy azt akarják, hogy visszatérjek és úgy járjak, mint Zidane a Real Madriddal…? Számomra fontos, hogy olyan helyen dolgozzak, ahol érzem a bizalmat és megbecsülnek – tette hozzá.

Fradi-Kövesd: “Egyelőre úgy néz ki, háromesélyes a bajnokság”; “Erre az ikszre bárki büszke lehet” – reakciók