A tavalyi őszi szezonban úgy tűnt, kincsre bukkant a Ferencváros: a ghánai Joe Paintsilről gyorsan kiderült, remek igazolás volt. A folytatás ismert: télen a Genk majdnem elvitte a játékost, csak a Fradi fellépése akadályozta meg azt, hogy klubot váltson.

Ahogyan sejthető volt, most is forr körülötte a levegő, és minden jel arra mutat, hogy a szezon egyik felfedezettje távozik.

Volt olyan pillanat, amikor biztosnak tűnt, hogy a Genk megszerzi őt – a válogatotthoz is kiutazott a belga klub képviselője -, de újabban a svájci Basel tűnik a legkomolyabb kérőnek (hírbe hozták a német 1.FC Kölnnel, az angol Southamptonnal és további két belga csapattal, az Anderlechttel és az FC Brüggével is).

Újabb ügy robbanhat ki azonban a légiós körül: a Pesti Srácok a birtokukba került orvosi leletek alapján azt írja, nem kizárt, hogy a játékosnak nem a valós korát ismerjük. Mint ismert, Paintsilnél januárban maláriát diagnosztizáltak, ő és képviselője állítása szerint ezért nem tért vissza időben.

A ghánai Kumasi városában lévő Micro Medical Center irata alapján igaznak tűnik Paintsil januári, magyarázata a maláriával kapcsolatosan, ugyanis a január 8-ra keltezett lelet valóban ezt a betegséget említi vele kapcsolatban.

Ennél meglepőbb viszont, hogy a Ferencváros ifjú titánja 30 éves a papír tanúsága szerint, míg a zöld-fehérekhez úgy érkezett meg, hogy a 20. életévében járt. Amennyiben az érdeklődő klubok elkezdik a korát firtatni, úgy alighanem rosszabb pozícióba kerülhet a tárgyalások során a játékos és képviselője.

A beszámoló szerint a légiós ügynöke egyébként aláírta a Fradival a megállapodást arról, hogy jövőre is náluk folytatja, maga a játékos viszont – a feltételezések szerint külső nyomásra – nem, így a zöld-fehérek opciója végül nem lépett életbe a jelek szerint.

Nagy változások a Haladásnál, ő az új edző Felcsúton – hazai átigazolási hírek