Dzsudzsák Balázs hosszú idő után játszott kezdőként a magyar válogatottban és végig a pályán is maradt a Finnország elleni 2-0-s Nemzetek Ligája-találkozón, amely egy új felállás első nagyobb tesztje is volt egyben.

Az első meccsünk volt együtt, jól néztünk ki a pályán, jól mentek a letámadások, eredményesek voltunk és több lehetőségünk is volt. Elégedettek lehetünk, jól néz ki a csapat hál’istennek. Két meccs alatt nem kaptunk gólt, ami ritka azért. A legfontosabb, hogy a védekezésünk rendben volt. Biztos vagyok benne, hogy az egész csapatnak elég nehéz volt ez a felállás, ami nem megy egyik napról a másikra. Mindkét szélsőnek tudni kell, mikor támad ki és mikor zár vissza. Az első meccsünk volt így, meglátjuk, hogyan tudunk variálni majd a különböző ellenfelek esetében – mondta a találkozót követően.

A csapatkapitányi feladatairól így nyilatkozott az immáron 98-szoros válogatott szélső.

Sokat segített Ádám (Szalai Ádám, akinek viszont már elege lett a csapatkapitányi kérdésből – a szerk.), nyilván tudja, hogy kell a társakat irányítani.

A meccs elején mondtam a fiúknak, hogy hosszú idő után úgy igazából nem tudom, milyen motiváció is kell a csapatnak. Ennyire sikerre éhesen nem láttam őket, tudja mindenki a feladatát, hogy a posztján mit kell játszani.

Tényleg alakul a dolog és jó is sülhet ki belőle. Izgatottan várjuk, hogy márciusban ismét játszunk és még erősebbek legyünk.

Nagy Ádám: “Megmondom Gerzsonnak, nem fogok gól nélkül visszavonulni”