A csakfoci.hu a szokásokhoz híven ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat a kora esti, Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőre. A drukkerek által összeállított kezdő mintegy 5 500 voks alapján készült el – egy nap alatt érkezett ennyi szavazat.

Kapusposzton továbbra is kirobbanthatatlan Gulácsi Péter, aki a voksok 92! százalékát zsebelte be – a nemrég a Ferencvároshoz igazoló Gróf Dávid (4%), Dibusz Dénes (3%) és a fehérvári Kovácsik Ádám (1%) előtt. A védelemben Willi Orbán (88%) és Kádár Tamás (54%) is élvezi a drukkerek bizalmát – azonban a Dinamo Kijev légiósa sérülése miatt biztosan nem játszik, ahogy Bese Barnabás játéka sem valószínű. A balhátvéd poszton pedig Korhut Mihály (37%) a favorit. A hátvédsor jobb szélén már valamivel izgalmasabban alakult a szavazás, de végül hatalmas fölénnyel Lovrencsics Gergő (77%) lett a befutó.

A középpályán egyértelmű győzelmet aratott a szurkolóknál Nagy Ádám (77%), aki a legtöbb voksot kapta (2 470), és a párja pedig az eszéki Kleinheisler László (33%), aki szorosan végzett a dunaszerdahelyi Kalmár Zsolt (27%) és Pátkai Máté (24%) előtt.

A támadósorban továbbra is élvezi a drukkerek bizalmát a Salzburg fiatal tehetsége, Szoboszlai Dominik (63%) – 2 036 vokssal végzett az élen. A két szélen Varga Rolandnak (41%) és Dzsudzsák Balázsnak (53%) adnának lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitány helyében.

A középcsatár posztján Szalai Ádám (86%) meginoghatatlannak tűnik a szurkolók szemében, vele rohamoznánk az azeri kaput.

A magyar válogatott Azerbajdzsán elleni kezdőcsapata a szurkolók voksai alapján (4-2-3-1)

Gulácsi (92%) – Lovrencsics (77%), Orbán (88%), Kádár (54%), Korhut (37%) – Nagy Á. (77%), Kleinheisler (33%) – Varga R. (41%), Szoboszlai (63%), Dzsudzsák (53%) – Szalai (86%).

Az azeriek elleni Eb-selejtezőnk magyar idő szerint 18 órakor kezdődik a bakui Bakcell Arenában.

Rossi: “A vereség teljes mértékben az én felelősségem lenne” – egy komoly hiányzónk biztosan lesz