Óriási lépést tett a dobogós helyezés és az Európa Liga-indulás felé a Dunaszerdahely vasárnap. Marco Rossi együttese 3-1-re verte idegenben a Trencín gárdáját, ezzel megelőzte a szombaton nagyszombati rangadót veszítő Slovant és fellépett a dobogó második helyére a felsőházi rájátszásban. Ráadásul a DAC ismét négy ponttal a vezet a negyedik Zilina előtt.

A nagyon fontos három pont megszerzésében komoly szerepet játszottak a DAC magyar légiósai is. Kalmár Zsolt kezdőként végig játszott a találkozót, volt szerepe a vezető találatban is, az első félidő végén pedig 40 méterről próbált szabadrúgás-gólt szerezni – figyelnie kellett a hazaiak kapusának. Vida Kristopher a megsérült Pacinda helyére állt be már a 10. percben, és a 76. percben – kevéssel azután, hogy nagy helyzetben rontott – ő szerezte meg csapata harmadik találatát, Pambou balról érkező beadása után lőtt a kapuba a szélső.

Hat forduló van még hátra a playoff-ból, a DAC háromszor otthon, háromszor pedig idegenben játszik majd a hajrában.

Trencín – Dunaszerdahely 1-3 (Catakovic 85., ill. Davies 13., Bayo 52., Vida K. 76.)

Úgy gondolom, a Trencsén ellen ismét egy nehéz mérkőzést játszottunk. Ők egy nagyon szervezett csapat, amely nagyon erős a labdatartásban. Játékosaik jól helyezkednek, sokat futnak és nagyon erősek az egy az egy elleni küzdelmekben. Éppen emiatt, az őszi elvesztett meccshez képest változtattunk a taktikánkon. Taktikai szempontból nagyon jó meccset játszottunk. Az utolsó negyedórában teljesen feleslegesen kerültünk nyomás alá, és rögtön gólt kaptunk, amint hagytuk a trencsénieknek megtartani a labdát. Az eredménnyel ugyanakkor elégedett vagyok, és köszönetet szeretnék mondani mind a játékosaimnak, mind a szurkolóknak. Amit mostanáig elértünk ebben a fázisban, hát azt senki nem várhatta tőlünk. A bajnokságnak ugyanakkor csak a 32. forduló után van vége… – értékelt Rossi a meccset követő sajtótájékoztatón.