Bánki Erik, az MLSZ elnökségi tagja volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége.

 – Bernd Storck leadott egy vaskos anyagot, amiben az Andorra utáni időszakot elemezte. A kapitány ugye kapott még egy esélyt, de nem tudott olyan eredményeket elérni, hogy azzal elégedettek lehetnénk. Egyértelmű volt, hogy csak akkor maradhat a posztján, ha bravúrt hoz, ez pedig nem sikerült. Neki volt elképzelése a folytatásról, vagyis rendelkezett B tervvel, de az elnökség úgy ítélte meg, hogy ez már kevés. A törekvés jó volt, hogy a fiatalokat beépítsük a válogatottba, de mindez túlzott intenzitással történt. Ennek volt köszönhető többek között az andorrai vereség is.

Mostantól szétválasztják a kapitányi és a sportigazgatói posztot.

 – A jövőben a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi poszt ketté válik. Én eddig sem támogattam, hogy ez egy személy kezében összpontosuljon. Storck egy rendkívüli munkabírású ember volt, az ideje 100 százalékát a munkája tette ki, de ez a két poszt és az ezzel járó munka túl sok egy embernek. Az új sportigazgatónak kell majd eldöntenie, hogy mely az a stílus, amely az utánpótlás csapatainknak és a felnőtt válogatottnak is a legmegfelelőbb. Azt is el kell döntenünk, hogy utánpótlás szakmai igazgatót akarunk vagy egy olyan sportigazgatót, aki a szövetségi kapitánynak is a főnöke. Szerintem az a jó modell, ahol az U21-es válogatott már a kapitány felügyelete alá tartozik.

Bánki beszélt arról is, hogy milyen típusú szövetségi kapitányt keresnek.

 – Az utód kinevezésében nem kapkodunk. Ha a következő napokban nem találjuk meg a megfelelő szakembert, akkor megbízott kapitány irányítja majd a válogatottat az idei két barátságos mérkőzésen. A magyar mezőnyben találunk olyan edzőket, akik megfelelően össze tudnák állítani a csapatot erre a két találkozóra. Paulo Sousával volt kapcsolatfelvétel, aki elmondta, hogy megtisztelő a megkeresés és imádja Magyarországot, de klubedzőnek vallja magát, ezért ő biztosan nem jön. Marco Rossival is volt már beszélgetés. Az elnökség megbízta az elnök urat és a főtitkárt, hogy egyeztessenek olyan szakemberekkel, akik képesek lehetnek eredményesen irányítani a magyar válogatottat. Vagy olyan kapitányt kell találni, aki már komoly pályát tud maga mögött, nyilván itt külföldi edzőről van szó, vagy egy ambíciózus magyar fiatalt, mint amilyen Dárdai Pali is volt. Az északírek elleni hazai vereséget követően nekem nagy szerepem volt a kapitányváltásban, mivel azon a csapaton sem akkor, sem a korábbi találkozókon nem láttam elképzelést. Szélesi Zoli például sokat fejlődött Dárdai Pali és Storck mellett és pár éven belül akár ő is sikeres kapitány lehet.