A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy kiderüljön, ők milyen kezdőcsapattal állnának fel az esti, Észtország elleni budapesti Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A “szurkolói kezdőcsapat” mintegy 3000 voks alapján készült el, kevesebb, mint fél nap alatt érkezett ennyi szavazat. A voksolás abból a szempontból rendhagyó volt, hogy egy alaposan megfogyatkozott, kezdőkapusát és a “fél” védelmet is elveszítő csapatot kellett “rendberakniuk” a drukkereknek.

Akik épp a kapusposzt kapcsán nem jutottak igazán dűlőre, a szavazatok 17 órakor történt, végső összesítésekor Dibusz Dénes (45%) és Kovácsik Ádám (46%) – a lesérült Gulácsi Péter két potenciális helyettese – közül egy százalék különbséggel a MOL Vidi FC kapusa végzett az élen, de a voksolás közben szinte percről percre változott a helyzet.

A többi csapatrészt illetően már egyértelműbb volt, kikkel számolnának elsősorban Marco Rossi helyében a szavazók. A három védő Willi Orbán (76%), Kádár Tamás (48%) és Vinícius Paulo (36%), a védekező középpályás – ismét nagy fölénnyel – Nagy Ádám (86%), előtte pedig Kleinheisler László (38%), Kovács István (31%), Varga Roland (51%) és a visszatérő Dzsudzsák Balázs (56%) négyese futballozhatna.

A támadósorban az “ikertornyok” mellé tették le voksukat olvasóink: kevés esély van rá, mindenesetre érdekes lenne egyszerre a pályán látni Szalai Ádámot (63%) és Böde Dánielt (42%) az észtek ellen…

Az Észtország elleni magyar kezdőcsapat a szurkolók szavazása alapján:

Kovácsik – Orbán, Kádár, Vinícius– Nagy Á. – Varga R., Kleinheisler, Kovács I., Dzsudzsák – Szalai, Böde