Marco Rossi eltiltva, hat játékos lesérült – nincs könnyű helyzetben a szakmai stáb a magyar válogatott Észtország elleni Nemzetek Ligája-találkozója előtt, amelyre csütörtök este kerül majd sor.

Kidőlt a kezdőkapus, Gulácsi Péter, nem léphet pályára a védelem eddigi két fontos játékosa, Fiola Attila és Lovrencsics Gergő (Bese Barnabás már a keretbe sem tudott eljönni sérülése miatt), a középpályáról egy újonc, Gazdag Dániel hiányzik majd, míg a támadósorban a remek formában lévő Sallai Roland és Ugrai Roland is kihagyja a találkozót.

Ebben a helyzetben különösen érdekes lehet a szurkolók véleménye: hogyan álljon fel a sok sebből vérző nemzeti csapat a csütörtöki tétmeccsen? Akárcsak a korábbi válogatott összecsapások előtt, ezúttal is arra kérjük olvasóinkat, állítsák össze a mieink kezdőcsapatát. Ki legyen a kezdőkapus, ki szerepeljen a védelemben, a középpályán és a támadósorban? Szavazd meg alább!

A szavazás elkészítése során a hiányzók számát és posztját is figyelembe kellett vennünk természetesen (klasszikus szélsővédőnk például Korhut Mihályon kívül nincs is jelenleg a meccskeretben, Baráth és Lang jöhet még szóba a bal, illetve a jobb szélen esetleg) így a Marco Rossitól egyáltalán nem idegen, a bajnok Honvédnál is látott háromvédős rendszerre lehet ezúttal voksolni. Mellettük egy védekező / labdaszerző középpályás, két előrébb tolt középső középpályás, két védekezni is képes szélső és két (akár meglehetősen különböző stílusú) támadó szerepelhet az olvasók által “megálmodott” kezdőben. Természetesen közel sem kizárt, hogy Rossi ezúttal is megkeveri a kártyákat…

A lehetőségek felsorolásakor volt olyan játékos, akit több poszton is variációként adtunk meg, az alapfelállást pedig 3-5-2-ben határoztuk meg tehát.