A Montenegró elleni felkészülési mérkőzés a Szlovákia elleni Eb-selejtező előtt a Ferencváros játékosa, Varga Roland és a német élvonalbeli Freiburg középpályása, Sallai Roland nyilatkozott a hétfő délutáni sajtótájékoztatón Telkiben.

A Bundesligában légióskodó labdarúgónk elmondta, nagyon jó érzés számára újra itt lenni a válogatottban, hosszú időt volt távol, de szerencsére a sérülése már a múlté, százszázalékosan koncentrál a nemzeti csapatra és a következő két mérkőzésre.

– Nehéz volt az az időszak, nem volt még ilyen hosszú sérülésem, de most már nem is nagyon akarok ezzel foglalkozni, csak a jelennel és a jövővel.

Nagyon örülök annak, hogy újra bizalmat szavazott nekem a kapitány, meg szeretném neki ezt hálálni a pályán.

Nagyon jó érzés volt a visszatérés múlt héten a klubcsapatomban, negyed órát tudtam játszani, boldogsággal töltött el, hogy újra pályára tudtam lépni. Jó úton vagyok afelé, hogy visszanyerjem azt a formát, ami a sérülésem előtt volt – nyilatkozta a Freiburg játékosa.

Sallai hozzátette, szívüket-lelküket ki kell tenni a pályára a szlovákok ellen, és akkor jó eredményt tudnak elérni, a többit a szakmai stábra bízza, a szövetségi kapitány biztosan tudja, hogyan tudunk győzni.

– A szlovákok elleni idegenbeli mérkőzésen az út elején jártunk az új szakmai stábbal, mostanra már kezd összeállni a csapat, szerintem most már jó eredményeket fogunk tudni elérni, de nem akarom ezt elkiabálni, mindig a földön kell maradni. Le kell vonni az akkori meccs negatív és pozitív tapasztalatait is. Nagyon nagy erőt tud adni a magyar közönség, amikor itthon játszunk, a 12. játékosként lehetnek ott a pályán, nagyon sokat tudnak ezzel segíteni, reméljük a szlovákok ellen is így lesz.

Néha én is elgondolkodom, milyen lenne itthon játszani Eb-meccset, az egész magyar foci számára jó dolog lenne, ha ki tudnánk jutni.

Ezzel azonban még nem szeretnék foglalkozni, még messze van. Azt nem mondom, hogy a szlovákok ellen múlik a kijutásunk, de nagyon fontos meccs lesz – zárta Sallai Roland.

Sallai már nem akar foglalkozni a sérülésével

– Vezetjük a csoportot, ennek pedig a legfőbb haszna, hogy nem kell mások eredményeire figyelni, csak a saját meccseinkre kell koncentrálnunk – jelentette ki a Ferencvárossal az Európa-liga csoportkörébe jutott Varga Roland a Telkiben tartott hétfői sajtóbeszélgetésen. – Nem lehet más a célunk, minthogy telt ház előtt ismét nyerjünk majd – mondta.

A sorsdöntőnek ígérkező rangadó előtt csütörtökön Montenegróban játszik felkészülési mérkőzést a nemzeti együttes, ezzel kapcsolatban a 29 éves támadó még nem tudott érdemben válaszolni, hogy ott Marco Rossi szövetségi kapitány kiknek szavaz bizalmat, az alapcsapat tagjainak, vagy esetleg mások kapnak bizonyítási lehetőséget.

– A szlovákoktól márciusban elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával még más rendszerben futballoztunk, ráadásul nem volt kiforrott a csapatunk.

Azóta egyértelműen előre léptünk

mondta az MTI érdeklődésére Varga Roland, aki szerint a válogatott jó eredményeinek egyik titka, hogy a játékosok nagyszerű közösséget alkotnak.